Cei care au mizat pe marile companii din regimul comunist mai mult au pierdut decit au cistigat.

Foarte multi dintre romani si-au investit cuponul Vacaroiu la companiile mari din timpul regimului comunist. Este vorba despre Sidex Galat
Cei care au mizat pe marile companii din regimul comunist mai mult au pierdut decit au cistigat.

Foarte multi dintre romani si-au investit cuponul Vacaroiu la companiile mari din timpul regimului comunist. Este vorba despre Sidex Galati, Dacia Pitesti, Petrom, Oltchim, IMGB, Vulcan, Faur si lista poate continua. Din pacate pentru cei care au mizat pe aceste firme, vestile sint rele. Multe companii au fost delistate. In plus, din cele 5.000 de intreprinderi incluse in Programul de Privatizare in Masa din timpul guvernului Vacaroiu, peste 1.300 au fost delistate sau suspendate de pe Rasdaq, de-a lungul timpului, pe motiv de faliment, lichidare, dizolvare sau reorganizare judiciara.

In afara de cei aproape 1.300 de emitenti delistati sau suspendati, alte 2.337 de companii au iesit sau sint pe cale sa iasa de pe piata Rasdaq, devenind societati pe actiuni de tip inchis sau chiar SRL-uri.

Spre exemplu, companii precum IMGB, Faur, Sidex, Dacia Pitesti sint in prezent delistate de pe Bursa Electronica Rasdaq. Deci vinzarea actiunilor detinute se poate face doar prin negocierea directa cu o persoana interesata de acestea. Pentru cei care au subscris la Vulcan, Oltchim, Petrom, vestile sint mai bune. Actiunile pot fi inca vindute pe piata de capital. In final mentionam ca toate persoanele care au subscris la companiile incluse in Programul de Privatizare in Masa mai au actiuni si la SIF-uri (este vorba despre asa-numitele actiuni reziduale). Valoarea acestora ajunge la 400 de lei, chiar daca firma unde s-a depus cuponul Vacaroiu este delistata, falimentata sau pe bursa.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.