Casa de Economii si Consemnatiuni a obtinut un profit net de 70 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, de peste doua ori (+112%) mai mare decat in acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite acordate cli
Casa de Economii si Consemnatiuni a obtinut un profit net de 70 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, de peste doua ori (+112%) mai mare decat in acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite acordate clientilor nebancari cu 65%, a anuntat ieri CEC.
Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la 4,77 miliarde lei la finalul lunii septembrie, iar depozitele atrase au atins 7,09 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut, se precizeaza in comunicatul bancii. Activele bancii insumau la 30 septembrie 8,88 miliarde lei, in crestere cu 45% fata de luna septembrie anul trecut.
''Rezultatele la 30 septembrie 2007 ne dau posibilitatea in perioada urmatoare sa ne concentram in principal, pe realizarea obiectivelor strategice anuntate pentru faza intai de dezvoltare, pana in 2009, si anume modernizarea si eficientizarea bancii'', a declarat presedintele bancii CEC, Radu Gratian Ghetea. Acesta a mai adaugat ca un accent deosebit va fi pus pe cresterea serviciilor oferite clientilor bancii.
Fondurile proprii ale bancii s-au dublat in perioada septembrie 2006- septembrie 2007 pana la 1,08 miliarde lei, iar veniturile totale ale bancii au fost de 887 milioane lei in primele noua luni ale anului, cu 42,6% mai mari decat in aceeasi perioada din 2006, cand au insumat 622 milioane lei.
La finele anului trecut, capitalul social al bancii a fost majorat cu 500 milioane lei pana la 650 milioane lei. Cardurile CEC, lansate anul trecut, au ajuns la un numar de 400.000 de carduri active in prezent, mai arata banca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.