Caroli Foods a vandut fabrica pe care o detinea in Cluj si terenul aferent, de circa 2.000 de metri patrati, iar suma obtinuta va fi folosita pentru dezvoltarea afacerii, a declarat agentiei Mediafax directorul executiv al producatorului de mezeluri, Ovidiu Dusleag.
Caroli, grup cu un capital libanez, a cumparat in 2006 producatorul Maestro Industries, din Cluj-Napoca, tranzactia incluzand fabrica si o retea de magazine.
Din luna octombrie a anului trecut, productia de la Cluj a fost relocata la o unitate din Pitesti a grupului, intrucat fabrica Maestro nu respecta normele europene din domeniu.
Grupul are la Cluj-Napoca o filiala, care asigura distributia pentru zona Transilvaniei. La Pitesti, grupul detine doua fabrici, care produc preparate din carne, respectiv salamuri crud-uscate, si un depozit frigorific cu o capacitate de stocare de 3.000 de tone.
Caroli a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 47-48 de milioane euro, iar pentru intreg anul 2007 estimeaza un nivel de 120 de milioane de euro, in crestere cu 25-30% fata de anul precedent. Firma exporta produse doar in Republica Moldova, ponderea acestora in cifra de afaceri fiind de circa 2%. Caroli ar putea livra si in state precum Spania si Italia, existand cereri in acest sens.
Caroli a relansat saptamana trecuta unul dintre brandurile pe care le detine, in urma unei investitii de circa 500.000 euro.
Grupul Caroli Foods comercializeaza peste 200 de produse si are circa 1.200 de angajati.