Traian Basescu i-a respins, ieri, cererea ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, Doru Tulus

Basescu a fost de parere ca, de fapt, Tudor Chiuariu este cel care ar trebui sa plece
Traian Basescu i-a respins, ieri, cererea ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, Doru Tulus

Basescu a fost de parere ca, de fapt, Tudor Chiuariu este cel care ar trebui sa plece, pentru ca „se constituie intr-un scut, intr-o pavaza pentru potentialii infractori“, tinand cont ca, de cand s-a instalat in functie, a elaborat ordonante de guvern favorabile acestora

Presedintele a spus ca a luat in calcul si avizul negativ dat, in urma cu doua saptamani, de Sectia pentru procurori

In schimb, Basescu nu a vrut sa tina cont de Raportul CSM si de sondajul de opinie al organizatiei CIVIS, care aratau imaginea dezastruoasa a DNA si a Sectiei a II-a

Basescu a spus, ieri, ca ii da credit in continuare lui Tulus si il lasa sa-si termine mandatul, chiar daca nu i-a stiut numele, spunandu-i in tot discursul „Tulus„.

Traian Basescu i-a respins, ieri, cererea ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, Doru Tulus. Basescu a fost de parere ca, de fapt, Tudor Chiuariu este cel care ar tr ebui sa plece, pentru ca „se constituie intr-un scut, intr-o pavaza pentru potentialii infractori”, tinand cont ca, de cand s-a instalat in functie, a elaborat ordonante de guvern favorabile acestora”.

Presedintele a adus cateva argumente in sprijinul deciziei sale. In primul rand, el a spus ca Tudor Chiuariu a cerut, la doar cateva zile de la instalarea sa in functie, schimbarea lui Doru Tulus, fara a analiza activitatea Sectiei a II-a din DNA si fara sa consulte CSM sau presedintele, ci doar pentru ca „asa ii cerusera stapanii din Guvern”.
In al doilea rand, Basescu s-a referit la cele cateva ordonante de guvern, unele de urgenta, promovate de Chiuariu ca „pavaza a potentialilor infractori”. Nu in ultimul rand, presedintele si-a motivat decizia de respingere a cererii lui Chiuariu prin aceea ca a tinut cont de avizul negativ dat de CSM, in urma cu aproape trei saptamani.

Strategii de dezinformare
Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a trimis, duminica, presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cererea de revocare din functie a procurorului sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, Doru Tulus.
Potrivit ministrului, motivele acestei cereri ar fi anumite deficiente identificate in urma controlului inspectiei judiciare, „care sunt de natura de a vicia actele de urmarire penala efectuate de Sectia a II-a a DNA, de a compromite total credibilitatea institutiei, precum si lupta impotriva coruptiei in general“, se arata in comunicatul Ministerului Justitiei.
Ministrul justitiei sustine ca activitatea DNA ar fi in ultima perioada bazata pe strategii de dezinformare si interese politice si ca obiectivul acestei institutii ar fi devenit „implicarea in dispute politice si compromiterea publica a unor persoane“.

„Sfideaza toate normele de procedura”


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.