"Asteptam cu nerabdare acest summit pentru ca sunt sigur ca va fi unul de succes, unde se vor discuta foarte multe subiecte", a declarat, ieri, secretarul general NATO, in urma intrevederii avute cu presedintele Traian Basescu. Potrivit oficialului N
"Asteptam cu nerabdare acest summit pentru ca sunt sigur ca va fi unul de succes, unde se vor discuta foarte multe subiecte", a declarat, ieri, secretarul general NATO, in urma intrevederii avute cu presedintele Traian Basescu. Potrivit oficialului NATO, o tema importanta a reuniunii ce va fi gazduita, anul viitor, la Bucuresti, va fi legata de sistemul de aparare antiracheta, Scheffer afirmand ca principiul de baza care va trebui sa predomine in cadrul acestor discutii trebuie sa fie cel al indivizibilitatii securitatii statelor membre NATO, in contextul in care in Alianta nu exista "doua ligi, una A si alta B", iar "toti membrii sunt egali si se bucura de acelasi grad de protectie". Presedintele Traian Basescu a precizat, la randul sau, ca la summit-ul NATO de anul viitor se va discuta despre securitatea statelor membre NATO, despre problema Afganistan, dar si despre extinderea Aliantei Nord-Atlantice, precum si evolutiile viitoare din Balcanii de Vest. In programul vizitei oficialului NATO la Bucuresti erau prevazute, intre altele, si intrevederi cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul de Externe Adrian Cioroianu, precum si cu alti oficiali din cadrul Guvernului si al MAE. Summit-ul NATO ce va fi organizat, in aprilie, anul viitor, la Bucuresti, face obiectul unei reuniuni CSAT, programate sa se desfasoare astazi, la Palatul Cotroceni, pe agenda reuniunii figurand, de asemenea, si evaluarea riscurilor teroriste la adresa securitatii nationale din perspectiva evolutiei situatiei internationale si a desfasurarii reuniunii NATO. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.