Cresterea nivelului infractionalitatii in judetul Timis a determinat, fata de anul trecut, dublarea numarului de cetateni care, in tendinta de a se apara de eventuale atacuri, au devenit posesori de arme letale sau neletale. In primele noua luni ale
Cresterea nivelului infractionalitatii in judetul Timis a determinat, fata de anul trecut, dublarea numarului de cetateni care, in tendinta de a se apara de eventuale atacuri, au devenit posesori de arme letale sau neletale. In primele noua luni ale anului in curs, Politia Timis a eliberat peste 800 de permise de portarma, fata de 534 astfel de documente eliberate in 2006. In prezent, in cel mai vestic judet al Romaniei sunt inregistrati peste 4.000 de titulari ai unor permise de portarma, care detin nu mai putin de 5.366 de arme. Dintre acestea, dupa cum ne-a informat seful Biroului Arme, Explozivi, Substante Toxice din cadrul IPJ Timis, comisarul de politie Adrian Dumbrava, 3.466 sunt arme de vanatoare, 599 de tir, 1.267 pistoale cu gaze, 11 pistoale cu glont si 24 arme de panoplie. „Cu siguranta, in Timisoara exista si arme nedeclarate, clandestine, mai ales ca in perioada razboiului din fosta Iugoslavie era foarte usor sa-ti procuri un pistol sau o pusca de la cei care le treceau peste granita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.