Remarcabila printr-un incontestabil talent oratoric, distinsa si eleganta, Cristina Fernandez de Kirchner si-a adjudecat victoria chiar din primul tur, fiind creditata cu 43,5 la suta din optiunile exprimate, ceea ce se traduce printr-un avantaj de 2
Remarcabila printr-un incontestabil talent oratoric, distinsa si eleganta, Cristina Fernandez de Kirchner si-a adjudecat victoria chiar din primul tur, fiind creditata cu 43,5 la suta din optiunile exprimate, ceea ce se traduce printr-un avantaj de 20 de procente fata de principala sa contracandidata, Elisa Carrio, din partea formatiunii de centru-stanga Coaliciun Civica. Ceremonia oficiala a transferului prerogativelor prezidentiale este programata sa se desfasoare pe 10 decembrie, la Casa Rosada, sediul Presedintiei din Buenos Aires.
Alegerea Cristinei ca sef de stat nu este insa o victorie "prin procura", noteaza Reuters, reamintind ca ea nu este o novice pe scena politica, fiind membru al Parlamentului din anul 1989 si, in plus, principalul consilier al sotului ei, Nestor Kirchner, in cei patru ani ai mandatului prezidential al acestuia.
Argentinienii o numesc pur si simplu "Cristina", figurand astfel chiar si pe afisele electorale, si o aseamana deseori cu Hillary Clinton sau cu Eva Peron "Evita", populara sotie a defunctului presedinte argentinian Juan Peron, decedata in anul 1953. Spre deosebire de "Evita", Cristina Fernandez de Kirchner s-a ferit totusi sa se erijeze in postura de "mama a poporului", preferand sa se concentreze asupra relatiilor internationale decat sa sarute copii argentinieni vizitand cartierele sarace. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.