Mai mult de jumatate dintre cetatenii americani se declara in favoarea unor atacuri impotriva Iranului si cred ca acestea ar putea avea loc inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie 2008, potrivit unui sondaj Zogby, publicat luni si citat de A
Mai mult de jumatate dintre cetatenii americani se declara in favoarea unor atacuri impotriva Iranului si cred ca acestea ar putea avea loc inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie 2008, potrivit unui sondaj Zogby, publicat luni si citat de AFP.   DECISI. 52 la suta dintre persoanele chestionate ar sustine atacuri preventive americane impotriva Iranului, pentru a impiedica aceasta tara sa fabrice o bomba nucleara. Circa 53 la suta dintre respondenti cred ca aceste atacuri s-ar putea desfasura inainte de alegerile prezidentiale din SUA. Doar 29 la suta dintre americani apreciaza ca Statele Unite nu ar trebui sa atace Iranul. Administratia George W. Bush a adoptat recent o atitudine mai dura fata de Teheran. Presedintele Bush a mentionat eventualitatea unui al treilea razboi mondial daca Iranul ar detine bomba atomica, iar vicepresedintele Dick Cheney a amenintat Teheranul cu "consecinte grave", daca nu va renunta la programul sau de imbogatire a uraniului. Intrebati care dintre candidatii la presedintie ar fi cel mai capabil sa rezolve problema cu Iranul, 21 la suta dintre americani au raspuns Hillary Clinton, 15 la suta au optat pentru republicanul Rudolph Giuliani si 14 la suta l-au ales pe senatorul de Arizona, John McCain. Sondajul a fost realizat prin telefon, in perioada 24-27 octombrie, pe un esantion de 1.028 de persoane inscrise pe listele electorale. Marja de eroare este de 3,1 la suta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.