In orasul Balan a murit o fetita de patru luni care avea doar doua kilograme. Motivul decesului:subnutritia. Mama micutei, Violeta Balint, locuia cu cei trei copiii minori ai ei intr-un bloc aproape pustiu, fost camin de nefamilisti. Locatarii de ai
In orasul Balan a murit o fetita de patru luni care avea doar doua kilograme. Motivul decesului:subnutritia. Mama micutei, Violeta Balint, locuia cu cei trei copiii minori ai ei intr-un bloc aproape pustiu, fost camin de nefamilisti. Locatarii de aici nu au incalzire si au uitat cum e sa ai apa calda. In luna noiembrie a anului trecut, Violeta Balint, parasita de sot, a solicitat audienta la Primarie, cu scopul de a obtine o casa. Atunci s-a plans primarului ca nu se mai intelege cu sotul si ca acesta o bate. Deoarece nu a existat, pe moment, alta solutie, Primaria i-a oferit femeii , in fostul camin de nefamilisti, o camera si o bucatarie. Tot atunci, Serviciul Social a efectuat si o ancheta, din care reiese ca familia are probleme... momentan. insa de atunci componenta familiei s-a schimbat: a venit pe lume o fetita, care, cu toate ca nu mai traiau impreuna, a fost recunoscuta de sotul Violetei.

Sute de familii fara medic de familie

„Legal nu era inca divortata, ne-a spus primarul. De unde sa stim ca nu are grija barbatul de ea si de copii? In plus, primea si alocatia fetitei, care e o suma destul de frumusi ca. Niciodata nu a solicitat ajutor social de la Primarie, asa ca nu am avut de unde sa stim in ce conditii traieste. Ma inspaimanta faptul ca aceasta femeie nu a fost inregistrata la nici un doctor. Dupa aceasta intamplare tragica am inteles ca mai multe familii din Balan sunt in situatia de a nu avea medic de familie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.