Anchetatorii ieseni au avut posibilitatea sa instrumenteze un caz demn de cele mai bune filme thriller din lume. Caz in care patru tineri studenti, provenind din familii bune, din Suceava, s-au pretat la comiterea cu sange rece a unei crime odioase.
Anchetatorii ieseni au avut posibilitatea sa instrumenteze un caz demn de cele mai bune filme thriller din lume. Caz in care patru tineri studenti, provenind din familii bune, din Suceava, s-au pretat la comiterea cu sange rece a unei crime odioase.
Alina Mihaela Horeanu si Vlad Scurtu Irimia sunt judecati pentru omor deosebit de grav si talharie, iar Daniel Braescu si Alexandru Stan, pentru complicitate la comiterea faptelor mentionate mai sus. Alina Mihaela Horeanu, in varsta de 21 de ani, originara din Suceava, a recunoscut faptele comise. La fel au procedat si Daniel Braescu, in varsta de 26 de ani, din Iasi, si Alexandru Stan, de 21 de ani, tot din Iasi. Braescu si Stan au declarat ca au acceptat sa-i ajute pe cei doi killeri, Alina si Vlad, de frica. „Vlad Scurtu Irimia este coleric, un tip foarte violent. Am acceptat sa-l ajutam de frica sa nu nu omoare, pentru ca era in stare de asa ceva”, ar fi declarat cei doi complici.

Vlad Scurtu Irimia, in varsta de doar 19 ani, tot din Suceava, un adevarat „natural born killer” mioritic, a declarat insa ca nu se considera vinovat si a cerut p robe suplimentare.

Filmul crimei

Daniel Mancas, om de afaceri din Botosani, a fost ucis cu 30 de lovituri de cutit. El era casatorit, avand doi copii minori si a fost dat disparut pe 9 februarie 2007. in aprilie, masina sa Audi, a fost gasita la Agigea, Constanta. S-a stabilit ca aceasta a fost vanduta in mai multe randuri, iar firul cercetarilor a dus la cei patru tineri studenti in Iasi. „Erau rivali, cei doi, deoarece clientul meu era prietenul Alinei Horeanu, sustine avocatul acuzatului. Atunci cand s-au intalnit in apartamentul lor din Iasi au inceput sa se certe. Alina venise cu Mancas acolo pentru a clarifica situatia, deoarece s-a simtit tradata. Mancas nu i-a spus ca e insurat si are copii mici si de aici a pornit scandalul. A fost o cearta, o bataie si apoi a avut loc ce a avut. Panicati, cei doi au incercat sa-si ascunda fapta, desi au fost in legitima aparare. Martori care ii cunosc pe cei doi au precizat ca atat victima, cat si Vlad Scurtu Irimia erau firi violente, colerice”. Criminalistii au analizat insa aceste urme si au ajuns la concluzia ca nu se poate proba faptul ca acuzatul le-a putut „capata” in timpul unei presupse lupte intre el si victima. Daniel Braescu mai este acuzat de tainuire, nedenuntarea unor infractiuni, favorizarea infractorului si conducere cu permis de conducere suspendat. Alexandru Stan mai este si el acuzat de tainuire, nedenuntarea unor infractiuni si favorizarea infractorului.

Crima din razbunare

Studenta in Iasi in anul III la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Horeanu l-a agatat pe Mancas pe internet. La inceput, cei doi au vorbit pe chat, dupa ce Mancas i-a vazut „profilul” Alinei, pe un site erotic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.