Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor lanseaza un proiect in cadrul programului eAdministratie prin care autoritatile locale vor avea, gratuit, tipuri de site-uri oficiale. Potrivit ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informati
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor lanseaza un proiect in cadrul programului eAdministratie prin care autoritatile locale vor avea, gratuit, tipuri de site-uri oficiale. Potrivit ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Iuliu Winkler, proiectul are o valoare de 110.000 de lei si are ca obiectiv facilitarea accesului la noile tehnologii pentru autoritatile Administratiei publice locale din comune si din orasele mici si, implicit, cresterea prezentei pe internet a acestora.
"Nevoia unei asemenea initiative a fost generata de constatarea ca de-abia 25 la suta din primariile din Romania au un site oficial de Internet", a declarat Iuliu Winkler.
Autoritatile locale, chiar si cele cu resurse insuficiente, pot sa isi creeze propriul portal web, prin care sa interactioneze atat cu cetatenii din acele comunitati, punandu-le la dispozitie servicii electronice in timp real, cat si cu alte institutii sau cu mediul de afaceri.
Exista deja trei comune-pilot - Ceamurlia de Jos (judetul Tulcea), Valenii de Munte (judetul Prahova) si Borcea (judetul Calarasi), unde proiectul a fost implementat, site-urile putand fi accesate deja prin intermediul http://eadministratie.mcti.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.