Presedintele rus, Vladimir Putin, crede ca recunoasterea independentei provinciei Kosovo fara acordul Serbiei ar duce la precedente periculoase in regiunea Balcanilor.

Liderul de la Kremlin, prezent vineri la summit-ul UE-Rusia, de la Lisa
Presedintele rus, Vladimir Putin, crede ca recunoasterea independentei provinciei Kosovo fara acordul Serbiei ar duce la precedente periculoase in regiunea Balcanilor.

Liderul de la Kremlin, prezent vineri la summit-ul UE-Rusia, de la Lisabona, s-a folosit de prilej pentru a declara ca independenta provinciei Kosovo, fara recunoasterea din partea Serbiei, ar duce la precedente periculoase in zona Balcanilor, relateaza Rador, citand canalul de televiziune N 24. Mai mult, Vladimir Putin a comentat: "Priviti ce se intampla in Europa. Nu va sunt de ajuns problemele din Spania? Nu sunt suficiente problemele care pot sa apara in Romania? Putine sunt problemele cu care se confrunta la ora actuala Belgia?".


SEPARATISM. Presedintele rus s-a referit la tensiunile etnice dintre waloni si flamanzi in Belgia, la problemele create de minoritatea basca in Spania si la tensiunile etnice intre maghiari si romani in Ardeal. Desprinderea provinciei Kosovo, cu populatie majoritar albaneza, din granitele Serbiei ar crea un precedent periculos in zona, ducand la aparitia a numeroase miscari de secesiune in intreaga Europa, in viziunea lui Putin. "De ce sa dam apa la moara acestor tendinte de separatism?", a concluzionat liderul rus, citat de Bloomberg. Provincia Kosovo se afla din 1999 sub mandat ONU, iar anul acesta, Natiunile Unite au propus un plan de independenta pentru regiune. Rusia s-a opus de la bun inceput declararii independentei Kosovo.





Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.