Deputatul PSD Aurel Nechita a declarat ca proiectul care prevede privatizarea centrelor de hemodializa si dializa peritoneala va extermina bolnavii care au nevoie de astfel de servicii, transmite corespondentul NewsIn. "Se pune la cale privatizarea
Deputatul PSD Aurel Nechita a declarat ca proiectul care prevede privatizarea centrelor de hemodializa si dializa peritoneala va extermina bolnavii care au nevoie de astfel de servicii, transmite corespondentul NewsIn. "Se pune la cale privatizarea centrelor de dializa din Romania. As putea spune ca, in felul acesta, acesti bolnavi vor fi practic lichidati sau exterminati, pentru ca, in momentul in care spui ca tu, statul roman, nu ai bani sa intretii aceste centre cu aparatura, cu consumabile, intr-adevar costisitoare, inseamna ca iti iei mana de pe o categorie extrem de defavorizata de oameni din aceasta tara", a afirmat deputatul social-democrat Aurel Nechita. Parlamentarul PSD a apreciat ca, odata privatizate, centrele de dializa nu vor putea asigura servicii tuturor pacientilor aflati in evidentele Sectiilor de Nefrologie din cauza fondurilor insuficiente alocate anual de Ministerul Sanatatii si decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

"Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va deconta intr-o anumita limita, dar fondurile alocate pentru dializa , la capitolul program de dializa, sunt insuficiente si ce fac acum spitalele judetene?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.