Rasa umana se va diviza, peste circa 100.000 de ani, in doua specii diferite - una inteligenta si cu infatisare atragatoare si cealalta formata din creaturi dizgratioase, de inaltime mica si cu intelect redus. Aceasta este concluzia la care a ajuns
Rasa umana se va diviza, peste circa 100.000 de ani, in doua specii diferite - una inteligenta si cu infatisare atragatoare si cealalta formata din creaturi dizgratioase, de inaltime mica si cu intelect redus. Aceasta este concluzia la care a ajuns un prestigios specialist in teoria evolutiei.

Profesorul Oliver Curry, teoretician al evolutionismului de la London School of Economics, explica cotidianului Daily Mail ca omul, ca rasa, va ajunge la apogeu din punct de vedere al evolutiei fizice in jurul anului 3000, cand semenii nostri vor avea o inaltime de 1,8-2,1 metri si vor trai 120 de ani. Dupa aceasta perioada, va incepe declinul si, in urma selectiei sexuale, omenirea se va diviza treptat in doua specii. "Trasaturile fizice vor fi indicatori de sanatate, tinerete si fertilitate pe care barbatii si femeile ii vor folosi atunci cand isi aleg partenerul", sustine Curry in studiul sau.

Cercetatorul mai sugereaza ca progresele chirurgiei cosmetice si alte tehnici de modificare a trupului vor omogeniza infatisarea rasei umane. Astfel, in jurul anului 3.000, barbatii vor avea trasaturi faciale simetrice, voci mai profunde si penisuri de dimensiuni mai mari.

Femeile vor avea parul stralucitor, piele neteda si lipsita de pilozitate, ochi mari si sani rotunzi. Diferentele rasiale actuale nu vor mai exista, pentru ca incrucisarile dintre rase vor avea ca rezultat o singura culoare a pielii - cafenie.

Evolutia nu se va opri insa in acest punct. La aproximativ 10.000 de ani de la atingerea apogeului, deci in jurul anului 13000, dependenta omenirii de tehnologie va incepe sa ii schimbe radical infatisarea. Medicina va slabi sistemul imunitar al oamenilor, care vor incepe sa arate din ce in ce mai mult ca niste copii care nu si-au incheiat dezvoltarea. "Viitorul omului va fi o poveste despre frumusete, rautate si uratenie. Desi tehnologia si stiinta au potentialul de a crea un habitat ideal pentru umanitate in urmatorul mileniu, exista posibilitatea unor monumentale efecte secundare genetice in mileniile care vor urma, cauzate de dependenta prea mare de tehnologie, care ne va reduce capacitatea naturala de a rezista la boli sau de a ne intelege unii cu altii. Dupa aceea, lucrurile pot lua o intorsatura urata, cu posibila aparitie a unora favorizati de genetica si a unora defavorizati de ea", sustine Curry.

Teoria sa le poate parea familiara celor care au citit romanul lui H. G. Wells "Masina timpului" si mai ales descrierea celor doua subspecii ale rasei umane, Eloi si Morlock. In romanul din 1895, omenirea evolueaza in doua specii diferite: Eloi - bogati si inteligenti, si Morlock - cu infatisare animalica, ce muncesc sub pamant, fiind dominati de primii. (NewsIn)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.