Politistii doljeni l-au retinut, joi noaptea, pe tanarul suspectat ca l-a ucis si transat pe craioveanul Leontin Ion Bebu. Initial, asasinul nu si-a recunoscut fapta. Ieri dupa-amiaza insa, criminalul a cedat si a recunoscut. Leontin este chiar prie
Politistii doljeni l-au retinut, joi noaptea, pe tanarul suspectat ca l-a ucis si transat pe craioveanul Leontin Ion Bebu. Initial, asasinul nu si-a recunoscut fapta. Ieri dupa-amiaza insa, criminalul a cedat si a recunoscut. Leontin este chiar prietenul asasinului Cosmin Lazaroiu, gardian la Penitenciarul Pelendava. Mobilul crimei, asa cum spune chiar Lazaroiu, a fost o suma de bani pe care autorul i-o datora victimei si care trebuia returnata pe 10 octombrie. De mentionat este ca Lazaroiu a fost prezent la inmormåntarea victimei sale, cu o masina in parbrizul careia avea lipita fotografia lui Leontin.

Criminalul a mai fost in libertate doar 13 zile de la descoperirea cadavrului. Victima si calaul erau prieteni, iar mobilul crimei au fost banii. „Leo se ocupa cu un fel de intermediere de camatarie. Lua bani de la unii si imprumuta. Asasinul avea sa-i dea acestuia suma de o transa dintr-o datorie de 8.000 de euro si l-a omorat pe Leontin Bebu pentru a nu mai dat banii inapoi”, a precizat seful IPJ Dolj.

Crima din Craiova, care a zguduit o tara intreaga, a fost elucidata. Politistii doljeni l-au retinut pe asasin la 13 zile de la descoperirea cadavrului lui Leontin Bebu. Autorul este unul dintre prietenii victimei, Cosmin Lazaroiu, in varsta de 28 de ani, ofiter la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

„Dupa preluarea dosarului de la Caras Severin, ancheta a continuat la Dolj si, in momentul de fata, am stabilit ca autorul crimei este Lazaroiu Cosmin”, a declarat comisarul sef Georgel Enescu, seful IJP Dolj. La solutionarea cazului au contribuit si ofiterii DGIPI, dar si ai SRI. Acestia au transmis anchetatorilor peste 1.000 de rapoarte informative privind anturajul, comportamentul si obiceiurile victimei. Un raport anume le-a captat brusc atentia anchetatorilor.

“Cosmin Lazaroiu l-a sunat pe Leontin Bebu, in data de 4 octombrie, la ora 16.55, si i-a spus sa vina pana la locuinta sa, o garsoniera din cartierul Rovine. Din raportul informativ, rezulta ca agentul de paza a intrat de serviciu in aceeasi zi la ora 19.00, iar crima a avut loc in acest interval orar”, a afirmat sef IPJ Dolj. Leo a fost ucis in urma unei lovituri puternice data la cap, cadavrul sau fiind transat cu panze de bonfaier si cutite intre 6 si 7 octombrie. “Cadavrul a stat mai bine de o zi in casa lui Cosmin Lazaroiu. Dupa crima, el a plecat la serviciu pentru tura sa obisnuita. S-a intors acasa si a inceput operatiunea de transare. Aceasta a fost una grea, motiv pentru care o parte din bucatile mai mici din corp le-a conservat in frigider. Asa se explica faptul ca unele bucati din trupul sau erau in putrefactie, iar altele nu”, a explicat Georgel Enescu.

Transportarea cadavrului
Lazaroiu a imprumutat, pe 5 octombrie, un Cielo alb de la un prieten. Criminalul ar fi returnat masina pe 7 octombrie, aceasta fiind plina de noroi si avand avarii la janta si un cauciuc taiat. Ulterior, Cosmin Lazaroiu ar fi imprumutat o alta masina, un Cielo rosu, iar in momentul in care ar fi luat cheile noului autoturism ar fi transferat in acest autovehicul o lopata care era plina de noroi din autoturismul imprumutat initial de la prietenul sau.

Comandantul Politiei doljene sustine ca ucigasul a incercat sa scape de toate dovezile incriminatorii. “Covorul in care era infasurat o parte din cadavru era din locuinta sa. Ulterior si-a luat un alt covor. Anchetatorii au ridicat insa mai multe probe biologice din apartamentul sau”, a mai spus Enescu. Primele indicii care i-au condus pe criminalisti spre Cosmin au aparut in 19 octombrie. Se pare ca la comiterea faptei el nu ar fi fost ajutat si de alte persoane.

A participat la inmormantare
Anchetatorii sustin ca inca din 19 octombrie si pana la retinerea sa Cosmin Lazaroiu a fost filat. ”Vreau sa spun ca el a participat si la inmormantarea tanarului, conducand un Cielo inchiriat, in parbrizul caruia atasase poza victimei”, a precizat Enescu.

Cei prezenti la inmormantarea lui Leo isi amintesc ca prietenul sau a venit cu un Cielo rosu pe parbrizul caruia era lipita o poza a victimei.

Arestat pentru omor deosebit de grav


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.