Echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a invins, duminica, pe teren propriu, liderul campionatului danez, Viborg KH, cu scorul de 33-30 (18-15), in primul meci din cadrul grupei D a Ligii Campionilor.

Oltchim a inceput in forta,
Echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a invins, duminica, pe teren propriu, liderul campionatului danez, Viborg KH, cu scorul de 33-30 (18-15), in primul meci din cadrul grupei D a Ligii Campionilor.

Oltchim a inceput in forta, Bese si Maier marcand in primul minut. La al doilea atac al oaspetelor, Popovic s-a accidentat dupa o ciocnire cu Bese, dar a ramas pe teren (min. 3), iar elevele lui Gheorghe Tadici au profitat de degringolada din tabara daneza si s-au distantat la 5-1 (min. 6). In poarta, Luminita Dinu a facut minuni, indiferent de numele adversarei care i-a incercat poarta, dar au urmat momente de cadere pentru aparare, Viborg revenind la 6-4 (min. 8). Oltchim n-a cedat insa, marcand de patru ori consecutiv, 10-4 (min. 13), dar Viborg a ripostat pe masura, prin interul Grit Jurack, care a marcat de  trei ori, 10-7 (min. 18), pe fondul unor atacuri ratate de gazde. "Gluma" s-a ingrosat, dupa ce Valeria Bese a primit a doua eliminare de doua minute, iar Bojana Popovici a inscris de la 7 metri, 10-8 (min. 19).

Antrenorul Tadici a cerut time-out, dar meciul a continuat cu Viborg in "coasta" Oltchimului, 11-9 si 12-10 (min. 20). Nordicele au mai scazut ritmul dupa ce si interul Jurack a primit a doua eliminare de doua minute, Oltchim distantandu-se din nou la patru goluri, 14-10 (min. 23). Pana la pauza, Oltchim a ramas in avantaj, 18-15. In minutul 30 a intrat pe teren si Raluca Ivan, care in urma cu trei saptamani a suferit o interventie la inima, dupa ce a fost diagnosticata cu defect atrial septal, reluand antrenamentele doar de o saptamana.

Repriza secunda a debutat cu un cartonas galben acordat antrenorului Tadici, pentru intrarea cu intarziere a jucatoarelor pe teren. Viborg a parut mult mai proaspata dupa pauza, 20-18 (min. 33) si 20-19 (min. 38), pe fondul unor momente haotice ale meciului.

Diferenta de doua goluri a ramas constanta, de 1-2 goluri (24-22, min. 41), in pofida eforturilor portarului Luminita Dinu, care n-a fost sustinuta de aparare in multe faze defensive. Momentul critic s-a petrecut in minutul 44, cand Viborg a egalat, 24-24, ultimul sfert de ora al meciului devenind infernal pentru Oltchim. Egalitatea s-a mentinut pe tabela si datorita portarului Talida Tolnai, care abia intrata in minutul 48 a aparat un contraatac danez, dupa care a lansat-o pe Meirosu spre gol, 27-26.

Finalul a fost dramatic, cu Viborg agatandu-se de fiecare sansa, in timp ce Oltchim, incurajata de peste 2000 de fani, a marcat la fiecare din ultimele atacuri, prin pivotul Ionela Gilca Stanca. Scor final: 33-30, dupa ce si Talida Tolnai a inchis poarta in ultimele trei minute.


Marcatoarele meciului au fost:
Oltchim: Gilca Stanca - 10 goluri, Maier 9, Bese si Meirosu, cate 4, Nechita 3, Luca 2, Lecusanu 1.
Viborg: Jurack - 7 goluri, Popovici 6, Reiche si Aaen, cate 5, Skov 4, Nielsen 2, Fisker 1.

Viborg, in lotul careia se afla si extrema dreapta Cristina Varzaru (indisponibila dupa o interventie chirurgicala) a castigat Liga Campionilor in 2006.Viborg este liderul campionatului danez, cu opt victorii din tot atatea partide disputate.

In cealalta partida a grupei D, sambata, formatia Buducnost T-Mobite Podgorica (Muntenegru) a invins echipa ungara FTC Budapesta, pe teren propriu, cu scorul de 22-19 (11-9). La FTC a evoluat si interul Ilyes Anamaria, fosta la "U" Cluj si HCM Baia Mare, care a marcat doua goluri pentru formatia sa.

Oltchim va juca in etapa viitoare a grupei D chiar cu FTC Budapesta, in deplasare, partida fiind programata la 4 noiembrie, de la ora 18.15, in aceeasi zi urmand a se desfasura si meciul dintre Viborg HK si Buducnost Podgorica.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.