Liberalii au inceput sambata campania electorala in Bucuresti, prin organizarea unei petreceri in Piata Moghioros, unde au impartit caltabosi si palinca trecatorilor, majoritatea pensionari. La evenimentul electoral au participat candidatii liberali

Liberalii au inceput sambata campania electorala in Bucuresti, prin organizarea unei petreceri in Piata Moghioros, unde au impartit caltabosi si palinca trecatorilor, majoritatea pensionari. La evenimentul electoral au participat candidatii liberali la alegerile pentru Parlamentul European, in frunte cu Renate Weber, cap de lista. Responsabilul pe probleme de comunicare din echipa electorala a PNL, vicepresedintele Ludovic Orban si lider al organizatiei PNL Bucuresti, a fost si el prezent la manifestare, el dansand alaturi de participanti, pe ritmuri de muzica populara. Actiunea, care face parte din campania pentru alegerile europarlamentare, este o ironie la adresa scandalului in care a fost implicat fostul ministru liberal al agriculturii Decebal Traian Remes, in ideea in care liberalii ar dori sa depaseasca prin umor impactul negativ de imagine al acestui "incident". De altfel, unul dintre sloganurile de campanie ale PNL se refera chiar la promovarea oamenilor, a produselor si valorilor romanesti.

Tariceanu la lansarea platformei PNL: Romania nu treb uie sa mai fie timorata

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri, cu ocazia lansarii plaftormei electorale a PNL pentru PE, ca Romania nu trebuie sa mai fie timorata in relatia cu UE, care nu are mereu dreptate, ci sa construiasca o legatura bazata pe incredere. "Vad de multe ori, cu neplacuta surprindere, modul cum sunt tratate anumite probleme pe care le avem in raport cu Comisia Europeana", a precizat primul-ministru, nemultumit de raportarea la CE ca la un for considerat un fel de "Dumnezeu pe pamant", care are mereu dreptate. In contextul in care a precizat ca principalul obiectiv al PNL este realizarea celei de a doua modernizari a Romaniei, dupa cea la care au contribuit liberalii in secolele XIX-XX, Tariceanu a subliniat faptul ca, din anii '90 pana 2005, Romania a avut, din punct de vedere politic, o atitudine "de lipsa de curaj" si de viziune, comportament care s-a reflectat si acasa, dar si in raportarea la partenerii din exterior. Premierul a afirmat ca aceasta atitudine se manifesta in continuare, desi Romania are in prezent un statut de egalitate cu alte tari. Tariceanu s-a aratat surprins de modul in care sunt tratate problemele cu CE si a explicat ca sunt sute de "situatii litigioase" - in foarte multe situatii Comisia avand dreptate, pe cand in foarte multe alte cazuri, nu. Premierul a explicat ca Romania trebuie sa depaseasca etapa dinaintea aderarii, cand era "timorata" de relatia cu CE, in general cu UE, deoarece legatura cu Uniunea trebuie sa fie una bazata bazata pe incredere. Pe de alta parte, Tariceanu a vorbit despre un alt obiectiv al sau, anume acela ca Romania sa devina a saptea tara din Europa din punct de vedere economic, nu doar al numarului populatiei. "De ce sa ramanem o tara modesta si timorata?", s-a intrebat Tariceanu, care a vorbit, in acest context, despre rolul Romaniei, inclusiv pentru asigurarea stabilitatii regiunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.