Mii de copii sunt nevoiti sa ia viata de la capat. Ei invata, la ani buni de la nastere, sa stea in picioare si sa mearga, sa-si coordoneze miscarile corpului. Motivele sunt diverse. Fie ca au avut un accident de masina, un traumatism sau pur si sim
Mii de copii sunt nevoiti sa ia viata de la capat. Ei invata, la ani buni de la nastere, sa stea in picioare si sa mearga, sa-si coordoneze miscarile corpului. Motivele sunt diverse. Fie ca au avut un accident de masina, un traumatism sau pur si simplu s-au nascut cu anumite defecte, ei ajung la Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robanescu“, singurul de acest gen din tara.

George este un luptator. Are numai 11 anisori si s-a zbatut intre moarte si viata de cateva ori pana acum. Destinul l-a pus atat pe el, cat si pe parinti in fata unor situatii tragice, pe care nimeni nu si le-ar fi imaginat vreodata. La numai sase luni de viata, a fost operat din cauza unor probleme intestinale. Medicii nu ii dadeau foarte multe sanse de supravietuire, dar copilul si-a revenit si a dus o viata normala, fara nici o problema. „Era un copil minunat. Fara sa-l puna cineva, ne ajuta la treburile gospodaresti, taia lemne, facea focul, isi facea singur de mancare si ii invita la masa si pe prietenii lui“, spune mama lui George, Aurora Dumitrescu. Femeia foloseste timpul trecut pentru ca in acest moment micut ul nu vorbeste, nu se poate misca prea mult. „Nu stii ce-l doare, ce vrea si nici macar daca ma vede“, explica mama. Toate problemele copilului au inceput pe la varsta de 10 ani, cand a inceput sa-l doara burtica. Parintii l-au dus la spital la Pitesti, unde medicii l-au diagnosticat cu ocluzie intestinala si a avut neaparata nevoie de interventie chirurgicala. Numai ca nu a trecut nici un an si micutul a ajuns din nou la spital si s-a intervenit din nou. Problemele nu s-au terminat aici. A fost transferat la Bucuresti, la Spitalul de Copii Marie Curie, unde s-a decis o alta interventie chirurgicala, pentru ca micutul facuse o infectie care putea da in septicemie. Numai ca, in timp ce era pregatit pentru operatie, George a facut stop cardio-respirator. Medicii l-au reanimat si au intervenit chirurgical dupa 5 zile. Copilul a ramas in urma acestor numeroase operatii cu coma, anus contra naturii, fara intestin gros si fara un metru din cel subtire. Dar este un luptator. Dupa doua luni de coma, au inceput sa-i revina simturile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.