Trei familii de romani din Rancho Bernardo - California, zona puternic afectata de incendii, au ramas fara case. Alti zeci de romani au fost evacuati, insa cea mai mare parte au primit acordul pentru a se intoarce la casele lor.

"Sunt bucuros sa vad ca romanii din zonele neafectate au raspuns pozitiv, oferindu-si ajutorul" ne-a spus preotul Iustin Capsa, de la biserica romaneasca din San Diego. Preotul a mai facut un apel catre romanii de pretutindeni, pentru ajutarea famiiilor afectate.


AJUTOR.  "Cu frateasca dragoste, facem apel la romanii de pretutindeni sa ajute familiile afectate, orice contributie fiind binevenita. Cei dintre dumneavoastra care ati trecut cu bine aceste momente sunteti asteptati la Biserica sa faceti o rugaciune de multumire lui Dumnezeu pentru ca v-a protejat, cat si sa va oferiti sprijinul moral si material familiilor in suferinta" - spune apelul. Cei care nu sunt din San Diego pot trimite ajutorul lor pe numele Bisericii: "The Elevation of the Holy Cross" cu mentiunea "colecta speciala 10/28/2007" la adresa: Preot Iustin Capsa, 9155 Judicial Drive # 5318, San Diego, CA 92122.

Biserica romaneasca din San Diego a organizat, ieri, dupa Liturgie, o colecta pentru famiile afectate. Sapte pesoane au murit, 64 au fost ranite, iar 640.000 au fost nevoite sa se refugieze, in urma incendiilor din California.