a€¢ AUDIO - Ciuleandra   Profesia: muzician. Specialitatea: instrumentist, aranjor, orchestrator, compozitor. In prezent, student la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii "Spiru Haret", in anul II. E nascut in Bucuresti, la
a€¢ AUDIO - Ciuleandra   Profesia: muzician. Specialitatea: instrumentist, aranjor, orchestrator, compozitor. In prezent, student la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii "Spiru Haret", in anul II. E nascut in Bucuresti, la 27 mai 1974. Are 33 de ani. Nu apare niciodata de florile marului la televizor. Decat daca are ceva de spus. Iti explica clar, ca sa intelegi odata pentru totdeauna: "Normal se spune tamba­list sau timbalist. Tambalagiu se spune la tara. Dar ambele sunt corecte. Decat ca tamba­list e mai elegant. E simplu: pian, pianist". Marius Mihalache vrea sa demonstreze romanilor ca tambalul nu e un simplu instrument, ci o pro­vocare a muzicii. Cineva vorbeste despre acest artist in Editia de Colectie astfel: "E atins de ingeri...e chinuit de foarte multe, chinuit de el insusi... Cheltuieste din propria sa fiinta, cantand... Mi-a spus o data ca biografia sa va fi intotdeauna pe plan secund fata de arta si ca, atunci cand canta la tambal, e cu adevarat fericit. In muzica lui e jale, e tristete, e o dragoste de viata de dincolo de lume...". E un talent? "Daca vorbim de talen­te, cred ca Mozart a fost cel mai mare talent al omenirii. Toata lumea stie ce facea la 6 ani, la 7 ani, la 8 ani si asa mai departe. De aceea l-am studiat de mic. Am facut ana­liza pe tot ce inseamna Mozart. Am citit carti despre Mozart si mi se pare unul dintre primele trei genii ale omenirii", comenteaza Marius Mihalache. In felul lui, e un rebel. Al cantului. Il placeti sau nu, e treaba dumnea­voastra. El isi face in conti­nuare muzica. La tambal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.