Biserica Greco-Catolica Romana va avea un episcop cu sediul la Bucuresti, preotul Mihai Fratila, au anuntat sambata Sfantul Scaun si Arhiepiscopia Bisericii Romane Unite cu Roma de la Blaj. Ultimul episcop din Capitala a fost arestat de comunisti in
Biserica Greco-Catolica Romana va avea un episcop cu sediul la Bucuresti, preotul Mihai Fratila, au anuntat sambata Sfantul Scaun si Arhiepiscopia Bisericii Romane Unite cu Roma de la Blaj. Ultimul episcop din Capitala a fost arestat de comunisti in 1948 si a murit in inchisoare. Parintele Mihai Fratila a fost numit Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras, cu sediu la Bucuresti, si episcop titular de Nove. In aceeasi zi, Papa Benedict al XVI si-a dat consimtamantul si pentru numirea parintelui Vasile Bizau in functia de Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, cu sediu la Blaj, si Episcop Titular de Appiaria, se arata intr-un comunicat de presa al Sinodului Episcopilor Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica.

Cei doi episcopi au fost alesi in iunie la Blaj de Sinodul Episcopilor.
Catalin Fratila va avea a doua functie in ierarhia greco-catolica dupa Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice Romane, Lucian Muresan, omologul patriarhului din Biserica Ortodoxa Romana. El va reprezenta biserica la Bucures ti, unde se va ocupa de problemele eparhiale si va tine slujbe, a explicat pentru NewsIn preotul William A.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.