Asa cum am anuntat in editia de ieri, Raluca-Emilia Nita, asistenta avocatei Elodia Marilena Ghinescu, disparuta de la sfarsitul lunii august, a acceptat pentru prima data sa vorbeasca cu corespondentul de Brasov al ziarului nostru. Emilia Raluca Ni
Asa cum am anuntat in editia de ieri, Raluca-Emilia Nita, asistenta avocatei Elodia Marilena Ghinescu, disparuta de la sfarsitul lunii august, a acceptat pentru prima data sa vorbeasca cu corespondentul de Brasov al ziarului nostru. Emilia Raluca Nita lucreaza ca asistent judiciar la cabinetul individual de avocatura „Ghinescu Elodia Marilena“. Asistenta a acceptat sa vorbeasca cu noi, insa a refuzat sa fie fotografiata. Am respectat aceasta dorinta. Ca si in fata anchetatorilor, femeia a recunoscut ca prietenul ei, politist in cadrul Sectiei 2 Brasov, a mers acasa la parintii Elodiei, de unde, la rugamintea sefului sau, Cristian Cioaca, a luat un set de patru cauciucuri.

Asa cum am anuntat in editia de ieri, Raluca-Emilia Nita, asistenta avocatei Elodia Marilena Ghinescu, disparuta pe la sfarsitul lunii august, a acceptat pentru prima data sa vorbeasca cu corespondentul de Brasov al ziarului nostru. Emilia Raluca Nita lucreaza ca asistent judiciar la cabinetul individual de avocatura „Ghinescu Elodia M arilena“. Asistenta a acceptat sa vorbeasca cu noi, insa a refuzat sa fie fotografiata. Am respectat aceasta dorinta. Este limpede ca disparitia avocatei Elodia Ghinescu a devenit cel mai mediatizat si incitant caz judiciar. (Roxana Stoica)

Reporter: Cand si cum ati cunoscut-o pe avocata Elodia Ghinescu?

Emilia Nita: „Pe Elodia am cunoscut-o in urma cu aproximativ trei ani. Eu atunci terminasem facultatea, la Bucuresti, si m-am intors in Brasov. Dupa cum bine se stie, prietenul meu este coleg cu Cristian Cioaca si stia ca sotia acestuia este avocat. Liviu l-a rugat pe Cristi sa vorbeasca cu Elodia pentru a o intreba daca este de acord sa imi fie maestra. Aceasta a acceptat si, astfel, am ajuns sa impartim acelasi birou de aproape trei ani de zile“.

'Foarte multi oameni au nevoie de Elodia>>
Reporter: Cum era Elodia Ghinescu zi de zi la serviciu?

Emilia Nita: „Elodia era o fire plina de viata, joviala si o femeie foarte prietenoasa. Puteai sa vorbesti cu ea absolut orice, iar daca voiai sa ceri un sfat, o puteai face ori de cåte ori aveai nevoie“.

Reporter: Ce au insemnat pentru dumneavoastra acesti trei ani in care ati lucrat cu avocata Ghinescu?

Emilia Nita: „Elodia era o femeie foarte desteapta. In acesti trei ani de zile eu am invatat enorm de multe lucruri, atåt pe plan profesional, cåt si in viata de zi cu zi. Elodia pentru mine este un adevarat maestru. Pentru ca imi place sa cred si sa spun ca ea inca mai este si se va intoarce, pentru ca foarte multi oameni au nevoie de ea“.

'De sarbatori, voia sa plece cu Cioaca in Dubai>>
Reporter: Cand ati vazut-o ultima data pe Elodia Ghinescu?

Emilia Nita: „Eu am cunostinta ca doamna avocata s-a intors din vacanta din Dubai in data de 26 august. Luni, pe 27 august, m-a sunat si mi-a spus: 'Emi, astazi nu vin la birou, ne vedem miine>>. Pe data de 28, in jurul orei 10.00, a venit la serviciu. Era foarte vesela, mi-a povestit cum a fost in Dubai si mi-a spus chiar ca intentioneaza ca, de Sarbatori, sa mearga impreuna cu sotul ei si cu fratele in vacanta tot in Dubai. Era pur si simpul fascinata de ce a vazut acolo. In acea zi, imi amintesc ca s-a apucat de redactat inscrisuri, deoarece, pe data de 3 septembrie, se termina vacanta judecatoreasca si incepea nebunia. Erau zile cand avea si trei sau chiar patru procese pe zi. A doua zi, adica in data de 29, s-au intamplat cam aceleasi lucruri. A venit tot asa, in jurul orei 10.00. Imi amintesc ca a venit chiar si un client. Au stat de vorba. Dupa care, in jurul orei 15.00, eu am plecat acasa, iar Elodia a ramas la birou. Nu stiu daca, dupa ce am plecat eu, a venit Cristi si daca a avut loc vreo discutie. Aceasta a fost ultima zi in care eu am vazut-o“.

'Avea telefoanele mobile inchise>>

Reporter: Ce a urmat dupa aceea?

Emilia Nita: „In datele de 30 si 31 august, Elodia avea ceva programari. Joi, 30 august, eu am ajuns la birou in jurul orei 9.30. Am facut cafeau si am asteptat-o. La ora 12.00 urma sa intalneasca cu cineva la birou. Motiv pentru care, pe la 11:30, am sunat-o, dar avea telefoanele inchise. A doua zi vineri, in 31 august, la fel telefoane erau inchise. Sambata, sotul ei a luat legatura cu mine. Parea foarte ingrijorat si m-a intrebat daca nu stiu ceva de Elodia. I-am spus ca nu stiu nimic si ca, din 29 august, eu nu am mai vazut-o. Dupa aceea, in urmatoarele zile, am tot tinut legatura cu sotul ei. Cristi era tot mai ingrijorat, ma suna chiar si imi spunea: 'Spune-mi, Emilia, ca a venit la serviciu>>. Iar eu ii raspundeam ca nu am cum sa ii spun asta pentru ca nu a venit“.

Reporter: A lipsit vreodata avocata de la serviciu fara sa va anunte?

Emilia Nita: „Niciodata nu a lipsit fara sa ma anunte. In permanenta stiam unde se duce. Se intampla de foarte multe ori sa aiba procese in tara si atunci lipsea o zi sau doua. Depinde in ce parte a tarii trebuia sa sustina procesul respectiv“.

Reporter: Cat timp era la birou, avocata vorbea de micutul Patrick?

Emilia Nita: „Patrick era viata ei. Tot timpul imi vorbea despre el. Imi povestea cum, in ultimul timp, copilul stalcea anumite cuvinte. Era foarte preocupata de el. Il suna tot timpul“.

Reporter: Din cate ati observat, cu cine v-a spus doamna avocat ca a fost in Dubai?

Emilia Nita: „Mi-a spus, inainte sa plece, ca o sa mearga cu o prietena a dumneai, cu Dana Munteanu. Pe mine nu prea ma interesau aceste amanunte. Iar cand s-a intors, nu am intrebat-o cu cine a fost. Pentru ca nu avea nicio relevanta pentru mine sa stiu aceste lucruri. Nu a amintit nimic cand s-a intors din concediu de aceasta doamna Dana Munteanu sau de vreun barbat“.

Reporter: In acesti trei ani de zile, a venit vreodata la serviciu suparata din cauza unor probleme de familie?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.