PULSUL MEDICINEI
Acupunctura a trecut cea mai severa proba - examinarea de catre trecerea timpului, fiindca acupunctura e aplicata de peste 5.000 de ani.

Acupunctura nu e ca masina de cusut, sa tragi firul cu acul. Numai un special
PULSUL MEDICINEI
Acupunctura a trecut cea mai severa proba - examinarea de catre trecerea timpului, fiindca acupunctura e aplicata de peste 5.000 de ani.

Acupunctura nu e ca masina de cusut, sa tragi firul cu acul. Numai un specialist stie unde se introduc acele pe meridianele de energii atat de rafinat distribuite pe corpul omenesc.

Fiecare om are o unitate de masura proprie constitutiei lui, numita de chinezi "cun" (se pronunta san), care inseamna latimea celei de-a doua falange de la degetul mijlociu sau latimea unghiei la degetul mare sau mijlociu.

Toate organele au un corespondent nu numai pe ureche sau pe talpa, ci si pe pielea capului. De aceea, se face acupunctura eficienta si pe scalp.

Corpul uman e proiectat fidel si pe pielea capului. Cu ace introduse in partea laterala fata de axul capului se rezolva durerea cervicala. Ceva mai in lateral fata de axa crestetului, acele alunga durerea de umar. Si mai in lateral sunt punctele corespunzatoare cotului si mainii.

Cu acele introduse deasupra orbitei se alina suferintele coloanei in zona salelor si durerile de picioare. Acele introduse in pielea de pe frunte actioneaza asupra durerilor de torace si de coloana in zona dorsala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.