Intrebat daca au fost oameni care sa povesteasca despre minunile resimtite de cei care s-au inchinat la sfintele moaste, parintele Stoica a spus ca aceste lucruri sunt spuse la spovedanie. "BOR apreciaza ca minunile savarsite sunt rezultatul credintei adevarate si nu ale unor icoane facatoare de minuni. Este altceva atingerea mostelor unui sfant. Dar si acesta trebuie sa fie rezultatul unei credinte curate insotita de rugaciune profunda si constanta", a precizat acesta. "La moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou sunt prezenti aproximativ 40 de pelerini in fiecare minut. Ca niciodata, timpul de asteptare a fost de cel mult trei ore si jumatate, intrucat totul este foarte bine organizat, a declarat Gheorghe Stefan, seful serviciului de ordine publica de la Jandarmeria Bucuresti.
Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (26 octombrie) si a Sfantului Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor (27 octombrie) - ale carui sfinte moaste se pastreaza in Catedrala Patriarhala - reprezinta, de secole, un popas duhovnicesc pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara.
Pana ieri dupa-amiaza, peste 120 de pelerini primisera ingrijiri de la voluntarii Crucii Rosii, in Dealul Mitropoliei, cinci dintre ei, in stare grava, fiind transportati la mai multe spitale de echipaje ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti. (D.M.V.)