Ceea ce la noi nu se poate, a devenit normalitate in Italia, unde s-au inregistrat cu 80 la suta mai putine victime dupa introducerea unor legi extrem de restrictive pentru fani.

Masurile aspre de prevenire a violentei pe stadioane, c
Ceea ce la noi nu se poate, a devenit normalitate in Italia, unde s-au inregistrat cu 80 la suta mai putine victime dupa introducerea unor legi extrem de restrictive pentru fani.

Masurile aspre de prevenire a violentei pe stadioane, contestate de suporterii romani, sint extrem de eficiente in Italia. Dupa incidentele din februarie, cind un politist a fost ucis in timpul altercatiilor de la partida dintre Catania si Palermo, politia a introdus legi restrictive pentru fani, ceea ce a dus la scaderea cu 80 la suta a ranirilor cauzate de violente pe stadioane, au anuntat oficialii italieni, in cadrul unei intilniri a reprezentantilor politiei cu conducerea Federatiei Italiene de Fotbal. "Vrem sa ajungem la o normalitate, iar acest lucru trebuie indeplinit pina la finalul anului. Datele pe care le-am primit sint bune, pentru ca ranirile in urma violentelor au scazut cu 80 la suta. Mai exista putine persoane care pun in pericol sanatatea altor oameni, dar si spectacolul fotbalistic", a declarat seful Politiei italiene, Antonio Manganelli. In Romania, legea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, votata deja de Senat, a intimpinat o apriga rezistenta din partea suporterilor, care au organizat inclusiv un miting, dar si a organizatiilor pentru apararea drepturilor omului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.