Advanced Step in Innovative Mobility. De aici vine numele lui Asimo, un robot sau mai bine zis o creatie stiintifica a unor tehnicieni de prin toata lumea, adunati sub sigla Honda. La cei doar 1,30 metri ai sai si 54 de kg, Asimo arata cat de uman po
Advanced Step in Innovative Mobility. De aici vine numele lui Asimo, un robot sau mai bine zis o creatie stiintifica a unor tehnicieni de prin toata lumea, adunati sub sigla Honda. La cei doar 1,30 metri ai sai si 54 de kg, Asimo arata cat de uman poate sa arate un robotel. Proiectul a inceput in 1986. Si iata ca dupa 20 de ani si multe zeci sau sute de milioane de dolari (Honda nu vrea sa spuna) s-a ajuns aici, la cel mai avansat robot cu aspect uman creat vreodata. Socul in momentul in care Asimo intra pe scena este maxim. Sala chiar se trezeste in ovatii cand Asimo intervine cu promptitudine peste prezentator. Si asa se vede cum merge, alearga, urca si coboara scari sau face pe ospatarul. Daca ai avea probleme de personalitate sau singuratate ai putea spune chiar ca Asimo are si simtul umorului; stie sa multumeasca pentru aplauze, face cu mana si chiar recunoaste persoane si interactioneaza cu ele. Inginerii care l-au creat la Institutul de Cercetare Honda ne-ar dispretui total daca ar afla, dar noi l-am pune sa faca patul si de multe ori l-am trimite in locul nostru la birou.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.