Noi imagini din satelit arata faptul ca sirienii au indepartat o intreaga cladire de la locul unde israelienii bombardasera ceea ce parea a fi o instalatie nucleara, la inceputul lui septembrie.

Imaginile au fost obtinute de Institutul pentru Stiinta si Securitate Internationala. Analiza imaginilor obtinute anterior ii facuse pe cei de la ISIS sa declare ca respectiva cladire ar putea fi un reactor nuclear in constructie. Totusi, corespondentul BBC sustine ca imaginile nu sint concludente si ca nu se stie daca este vorba sau nu despre situl bombardat de israelieni.

Oficialii israelieni nu au confirmat initial bombardamentul aerian, instituind cenzura militara asupra subiectului. Siria a anuntat insa ca avioanele israeliene au violat spatiul sau aerian, in ceea ce au numit "un act de ostilitate". Surse din serviciile de informatii israeliene, dar si americane, citate de presa, sustin ca aviatia israeliana a bombardat o instalatie nucleara aflata in constructie, cu sprijin nord-coreean. ISIS sustine ca imaginile din satelit indicau faptul ca la locul respectiv se afla o cladire ce semana cu reactorul nord-coreean de la Yongbyon. Acum, sirienii au darimat cladirea respectiva, lasind terenul gol.