TRAGEDIE - Gicu Dobrin, aplaudat din nou la Tribuna Oficiala
Incepand de ieri, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nicolae Dobrin a fost mutat la stadionul care ii poarta numele. Timp de doua zile si doua nopti oamenii ii pot aduce un ul
TRAGEDIE - Gicu Dobrin, aplaudat din nou la Tribuna Oficiala
Incepand de ieri, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nicolae Dobrin a fost mutat la stadionul care ii poarta numele. Timp de doua zile si doua nopti oamenii ii pot aduce un ultim omagiu Gascanului.   "Si Zeii sunt muritori" scrie pe un baner imens aflat pe grilajul de la intrarea in Cimitirul militar "Sf. Gheorghe" din Pitesti. In prima noapte de priveghi, suporterii alb-violeti au decorat intrarea de langa Capela cu steaguri, fulare si mesaje de iubire catre idolul lor, Nicolae Dobrin. Sicriul in care isi va gasi linistea vesnica Gascanul a fost pazit toata noaptea de cativa militari din Garda de Onoare. Gica Dobrin nu si-a parasit nici o clipa sotul. A plans sfasietor si cu greu a fost induplecata de prieteni sau rude sa mai iasa la aer. Doamna Gica pare ca se prabuseste in orice moment, este atat de palida si de coplesita de durere incat este supravegheata permanent.   OMAGIU. Tot vineri noaptea, in jurul orei 3:00, galeria Stelei, aflata in drum spre Cluj, a oprit la cimitir sa aprinda lumanari la capataiul lui Dobrin. Pana spre dimineata s-au adunat zeci de coroane de flori cu mesaje de adio pentru Maestru. Ieri, la ora 10:00, s-a respectat intocmai programul ceremonial, iar sicriul cu trupul neinsufletit al lui Gicu Dobrin a fost luat de la Capela si dus in tribuna oficiala a stadionului care ii poarta numele. Cosciugul a fost purtat pe umeri de soldati si cortegiul indoliat s-a indreptat incet spre stadion. Oficialitatile din Arges au amenajat din timp intrarea in stadion. Deasupra a fost agatata o panza imensa cu fotografia lui Dobrin, iar dedesubt mai multe fotografii care surprind ipostaze cu Gascanul pe vremea cand ridica stadioanele in picioare. La intrarea in stadion, juniorii unei echipe de fotbal din Pitesti au format un culoar si au plans emotionati in momentul in care sicriul a trecut pe langa ei. Catafalcul lui Dobrin a fost asezat la tribuna oficiala si un preot a tinut o mica slujba. In sicriu, langa picioarele marelui fotbalist, cineva asezase o minge. Oficialii clubului au decis sa inchida doua usi de acces si sa lase o singura intrare libera, special pentru a nu crea ambuscade. Oamenii s-au asezat cuminti la rand, tinand in maini flori si lumanari. Printre ei si cativa copii, nu mai mari de 10-11 ani, imbracati in treninguri alb-violete. In hol a fost amenjat un alt altar inchinat Gascanului. Sub o poza imensa a fost asezata o icoana si o candela care va sta permanent aprinsa.   TRISTETE. In jurul pranzului, la stadion au sosit impreuna Sorin Cirtu, fost antrenor al echipei FC Arges, si Viorel Ilinca, fost presedinte al clubului. Primul a fost la un pas sa lesine in momentul in care si-a vazut prietenul incremenit in cosciug. A plans sfasietor. A urmat Ilinca, omul poreclit Sfinxul, pentru ca nu rade si nu plange niciodata. Se zvoneste ca la inmormantarea Gascanului vor veni Dica, Mutu si chiar presedintele Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.