Magnatul din Teleorman a incheiat un parteneriat cu patronii ALRO pentru construira unei termocentrale

Producatorul de aluminiu Vimetco N.V., actionar majoritar la ALRO Slatina, a incheiat un parteneriat cu firma romaneasca Interagro SA, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a construi impreuna o centrala de energie electrica in Romania, proiect estimat la 1 miliard de dolari, se arata intr-un comunicat al Vimetco. "Centrala va functiona pe carbune si va avea o capacitate de productie de aproximativ 1.000 MW. O parte din energia produsa va fi folosita de ALRO SA, combinatul de aluminiu detinut la Slatina de Vimetco", se arata in comunicat. Decizia construirii unei centrale electrice a fost luata de Vimetco pentru a asigura alimentarea cu energie pe termen lung si independenta fata de sursele externe. In prezent se desfasoara studiile de prefezabilitate a proiectului. Amplasamentul centralei termice nu a fost precizat.

ALRO Slatina este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Sud-Est si principalul consumator de energie din Romania cu circa 8% din productia totala a tarii. ALRO este controlata de investitori rusi - Vimetco este noua denumire a grupului Marco, entitate controlata de Vitali Machitski.

Grupul Interagro este detinut de Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogati romani, si are activitati in domeniile agricultura si industrie chimica.