Magnatul din Teleorman a incheiat un parteneriat cu patronii ALRO pentru construira unei termocentrale

Producatorul de aluminiu Vimetco N.V., actionar majoritar la ALRO Slatina, a incheiat un parteneriat cu firma romaneasca Interagro S
Magnatul din Teleorman a incheiat un parteneriat cu patronii ALRO pentru construira unei termocentrale

Producatorul de aluminiu Vimetco N.V., actionar majoritar la ALRO Slatina, a incheiat un parteneriat cu firma romaneasca Interagro SA, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a construi impreuna o centrala de energie electrica in Romania, proiect estimat la 1 miliard de dolari, se arata intr-un comunicat al Vimetco. "Centrala va functiona pe carbune si va avea o capacitate de productie de aproximativ 1.000 MW. O parte din energia produsa va fi folosita de ALRO SA, combinatul de aluminiu detinut la Slatina de Vimetco", se arata in comunicat. Decizia construirii unei centrale electrice a fost luata de Vimetco pentru a asigura alimentarea cu energie pe termen lung si independenta fata de sursele externe. In prezent se desfasoara studiile de prefezabilitate a proiectului. Amplasamentul centralei termice nu a fost precizat.

ALRO Slatina este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Sud-Est si principalul consumator de energie din Romania cu circa 8% din productia totala a tarii. ALRO este controlata de investitori rusi - Vimetco este noua denumire a grupului Marco, entitate controlata de Vitali Machitski.

Grupul Interagro este detinut de Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogati romani, si are activitati in domeniile agricultura si industrie chimica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.