Poli Stiinta Timisoara intalneste in aceasta seara pe Dinamo, intr-un meci tare, atat prin prisma rivalitatii extraordinare dintre cele doua cluburi, cat si a locurilor ocupate in clasament. Obiceiul de intimidare a arbitrilor inaintea partidelor imp
Poli Stiinta Timisoara intalneste in aceasta seara pe Dinamo, intr-un meci tare, atat prin prisma rivalitatii extraordinare dintre cele doua cluburi, cat si a locurilor ocupate in clasament. Obiceiul de intimidare a arbitrilor inaintea partidelor importante nu putea fi uitat nici de aceasta data, asa ca Marian Iancu (foto), patronul banatenilor, a iesit ieri la atac. A omis insa faptul ca la acest meci a fost trimis Ovidiu Hateganu, un "fluieras" caruia i se poate reprosa, deocamdata, doar lipsa de experienta, fiindca la cele 12-13 meciuri conduse in Liga I s-a descurcat foarte bine. Evident, Iancu a trecut si la problema arbitrilor in general, din declaratiile sale reiesind un adevarat complot impotriva echipei sale. Iar inaintea unui meci cu rivalul de moarte al Timisoarei, da foarte bine in fata suporterilor sa pozezi in victima.
"E normal, jucam cu Dinamo. E un lucru normal in perspectiva unui meci cu Dinamo. Nimic nu e lasat la voia intamplarii. Stim foarte bine ca intotdeauna la Dinamo administratia este cu mult mai profesionista decat echipa in sine. Are rezultate mult mai bune decat echipa. E de asteptat sa se intample, nu putea sa ne arbitreze un Tudor. Nu puteau sa dea un asemenea examen unui arbitru pe care il consideram de valoare", a comentat ieri Iancu delegarea lui Hateganu la acest meci. "E foarte clar ca toti arbitrii buni fug de a arbitra Dinamo. Arbitrii buni care vor sa aiba o cariera fug de a arbitra pe Dinamo. In afara de Corpodean, toata lumea fuge, pentru ca e clar ca performanta administratiei se impune si nu a arbitrului care conduce meciul", si-a continuat Iancu tirada. Apoi a explicat cum isi "pune" Dinamo arbitrii pe care ii doreste. "Au suportul dinamovistilor din Federatie. Ghinion. Tocmai ei decid cine, ce si cum ne arbitreaza. La ce sa ne asteptam maine? Nici nu o sa merg la meci. Din cauza acestui fapt, nimeni din conducerea Politehnicii, in afara de Chivorchian, nu va participa la meci. Nu vom merge. Este maximum de protest pe care pot sa-l fac. M-am saturat. Ce trebuia sa fac? Sa vin iar cu echipa a doua? Mi-e scarba de tot ce se intampla. Degeaba au venit oameni noi in Federatie (n.r. aluzie la Ionut Lupescu, director general al FRF si fost jucator la Dinamo). Aceeasi mentalitate, aceeasi performanta administrativa a clubului Dinamo", a incheiat Iancu. Patronului timisorean i-a dat replica Vasile Turcu, actionar in "Groapa". "Eu am un respect deosebit pentru investitorii de la Timisoara pentru ceea ce au facut acolo, pentru investitiile pe care le-au facut. Dar ei si-au facut un obicei din a face presiune. Si anul trecut la fel au facut, au bagat echipa a doua sau a treia, parca. Noi ne vedem de treaba noastra si, indiferent ce arbitru a fost delegat, noi vom juca doar pe teren. Eu cred ca trebuie sa depasim presiunea care exista in fotbalul romanesc inainte de unele meciuri. Hai sa-i lasam pe fotbalisti sa se exprime pe teren si pe arbitri, si daca se constata la finalul partidei ca s-au produs defavoruri sa se ia masuri de catre comisiile de specialitate. Foarte multe echipe care au meciuri cu noi incearca sa puna presiune pe arbitraj. Eu sunt convins ca asta e o strategie si trebuie sa scapam de aceasta mentalitate", a declarat Turcu. "Sportivii dinamovisti au fost foarte destepti, intelectuali. Unii au ajuns procurori, judecatori sau in conducerea federatiei. Ce sa le facem noi acum daca sportivii nostri sunt mai destepti decat ai lor si avanseaza in functii? E vina noastra? Acum, daca au activat in cadrul clubului nostru si au ajuns ministri, secretari de stat sau presedintele Romaniei, conducatori de federatie, asta inseamna ca trebuie sa i se puna in carca faptul ca a jucat la Dinamo si ca ajuta Dinamo?", s-a intrebat Turcu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.