PD a contestat la Curtea Constitutionala legea pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind organizarea alegerilor europarlamentare. Sesizarea a fost facuta in numele parlamentarilor democrati si a fost depusa, in secret, in cursul sa


PD a contestat la Curtea Constitutionala legea pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind organizarea alegerilor europarlamentare. Sesizarea a fost facuta in numele parlamentarilor democrati si a fost depusa, in secret, in cursul saptaminii trecute. Potrivit plingerii PD, actul normativ incalca doua articole din Constitutie. In primul rind, se contesta faptul ca cetatenii care au implinit 23 de ani in perioada de dupa aminarea alegerilor si au dorit sa candideze au fost impiedicati pe nedrept. In al doilea rind, PD reclama absenta semnaturii ministrului de Interne (Vasile Blaga la vremea respectiva) de pe ordonanta prin care s-a hotarit aminarea euroalegerilor. In cazul in care Curtea Constitutionala le-ar da dreptate democratilor, alegerile vor trebui aminate din nou, urmind ca Guvernul sa reia toate procedurile legale. Sint sanse destul de mici insa ca judecatorii Curtii sa ia in dezbatere sesizarea PD inainte de 25 noiembrie, data la care voturile vor fi deja in urne. (R.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.