Tinerii cu cel mult cinci ani de experienta pot gasi un job in multinationelele adunate la Tirgul "Angajatorilor de top" de astazi, din Bucuresti.

Peste o suta de companii nationale si multinationale prezinta o oferta de peste 2.500 de
Tinerii cu cel mult cinci ani de experienta pot gasi un job in multinationelele adunate la Tirgul "Angajatorilor de top" de astazi, din Bucuresti.

Peste o suta de companii nationale si multinationale prezinta o oferta de peste 2.500 de locuri de munca vacante la Tirgul de slujbe "Angajatori de top", care se desfasoara la Sala Palatului, cele mai multe posturi fiind pentru ingineri, specialisti in IT sau in vinzari. Tirgul a debutat ieri si se incheie azi, la ora 16.00.

Potrivit organizatorilor evenimentului, din cele 110 companii participante la tirg, 80% sint multinationale, iar cele mai multe locuri de munca sint oferite pentru specialisti in informatica, ingineri in domenii precum constructiile sau industria petroliera ori specialisti in domeniul bancar. Pentru ca este un tirg de joburi care se adreseaza in primul rind studentilor sau absolventilor cu cel mult cinci ani de experienta, majoritatea companiilor participante ofera, pe linga locul de munca propriu-zis, si stagii de pregatire in domeniile respective sau burse de studii pentru studenti.

Alina Enache, reprezentant resurse umane la Bancpost, spune ca sint la mare cautare absolventii de top. "Cautam virfuri, adica absolventi de facultate si nu numai, care sa faca practica pentru a obtine apoi un post de teller-casier sau de ofiter servicii clienti. Importante sint abilitatile de relationare pentru ca sint pozitii de front office care implica relatii cu clientii. Pina acum au venit foarte multi absolventi de drept care au lucrat ca si consilieri juridici, dar si absolventi ai ASE, toti cu virste de pina la 35 de ani", a explicat Enache. Ca remuneratie, tinerii pot primi 250 de euro, nivel considerat drept un minim pentru piata bancara, pentru entry-level.

O alta oferta interesanta este pentru programatorii JAVA. "Tinerii interesati de cariera pot alege doua cai in cadrul companiei, cea tehnica - technical leader, teamleader, project manager, sau cea din zona de consultanta - de expert. In minimum un an poate aparea o schimbare de nivel", a spus Emil Cristescu, reprezentant Axway.

Tirgul de slujbe reprezinta o ocazie pentru cei care vor sa lucreze intr-o mare companie, sa se intilneasca cu reprezentantii acesteia, dar firmele participante la eveniment fac si recrutare online, toti cei interesati putind trimite CV-uri pe adresele de mail disponibile pe paginile de Internet ale companiilor. Totodata, organizatorii tirgului au pus la dispozitia celor interesati un site, www.hippo.ro, unde candidatii pot accesa slujbele disponibile in companii nationale si multinationale.

"Angajatori de top" a ajuns la a treia editie in Bucuresti, iar la inceputul lunii octombrie a avut loc si prima editie de la Timisoara. La evenimentul de la Timisoara, 4.500 de studenti si tineri si-au cautat o slujba. La editia din primavara a tirgului din Bucuresti au participat peste 13.000 de tineri, 2.000 dintre ei depunind CV-uri pentru angajare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.