Majorarea pensiilor este inoportuna din punct de vedere macroeconomic, intrucat aceasta poate genera efecte negative, mai ales asupra inflatiei si a deficitului de cont curent, a declarat Sebastan Vladescu, fostul secretar de stat in Ministerul Econo
Majorarea pensiilor este inoportuna din punct de vedere macroeconomic, intrucat aceasta poate genera efecte negative, mai ales asupra inflatiei si a deficitului de cont curent, a declarat Sebastan Vladescu, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor.
"Oportunitatea majorarii pensiilor trebuie analizata din mai multe puncte de vedere, dar asa a decis Parlamentul si cei care operationalizeaza aceasta masura trebuie sa gaseasca solutii de finantare", a explicat Vladescu.
Totodata, acesta a spus ca angajamentul de majorare va fi, in mod cert, respectat de guvernanti si in 2009. "Ce va presupune acest lucru din punctul de vedere al politicilor bugetare, fiscale si monetare este o alta discutie, care va fi peste un an", a declarat Vladescu, care a admis, totodata, ca declaratiile sale din vara, potrivit carora majorarea pensiilor este inoportuna, au generat nemultumirea premierului Tariceanu.
Vladescu a mai spus ca nu exclude posibilitatea de a reveni in viitor in Finante, aratand ca pentru moment si-a atins obiectivele stabilite impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu. "Sunt prea batran ca sa spun 'niciodata>>", a spus Vladescu, intrebat daca va reveni in Ministerul Finantelor. Acesta a spus ca desi au avut pareri diferite pe partea profesionala, el are o relatie buna la nivel personal cu premierul Tariceanu. "Fiecare are prieteni si nu intotdeauna suntem fericiti cu ce fac ei, dar asta nu inseamna ca nu ramanem prieteni", a precizat Vladescu. Acesta a ocupat functia de secretar de stat in Finante incepand din aprilie 2007, imediat dupa ce a fost demis din functia de ministru al Finantelor, pe care o detinea din septembrie 2005. Eliberarea sa din functia de ministru a avut loc odata cu eliminarea PD de la guvernare si reorganizarea Cabinetului Tariceanu, format din PNL si UDMR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.