Seful Executivului de la Ankara, a carui vizita oficiala inceputa ieri la Bucuresti are loc pe fondul tensiunilor existente intre Turcia si Irak, a avut intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu presedintele Traian Basescu si cu presedinte
Seful Executivului de la Ankara, a carui vizita oficiala inceputa ieri la Bucuresti are loc pe fondul tensiunilor existente intre Turcia si Irak, a avut intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu presedintele Traian Basescu si cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Erdogan a reaminitit ca PKK este considerata de UE organizatie terorista si ca se asteapta sa fie luate masuri. "Rabdarea noastra nu mai exista in momentul de fata. Este dreptul nostru sa actionam atunci cand aceasta organizatie terorista afecteaza ordinea publica din tara noastra si cand creeaza probleme Turciei", a spus Erdogan. Seful Executivului de la Ankara i-a replicat si secretarului de stat al SUA, care afirmase ca nu este necesara o interventie a Turciei in Irak. "Sigur ca dansa (n.r Condoleezza Rice) isi poate dori ca Turcia sa nu organizeze operatiuni armate dincolo de frontierele sale, dar decizia asupra necesitatii unei astfel de interventii ne apartine. America este in situatia de a actiona impreuna cu noi in calitate de aliat strategic al Turciei. Noi am actionat impreuna cu America in Afganistan", a amintit Erdogan. Si presedintele turc Abdullah Gul, a invocat, la Ankara, faptul ca "Turcia si-a pierdut rabdarea" fata de PKK, fiind decisa sa adopte masurile necesare pentru a pune capat amenintarii din nordul Irakului. In noaptea de miercuri spre joi militarii turci au respins un atac al insurgentilor kurzi care viza trupele paramilitare din regiunea Hakkari. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.