In noaptea de sambata spre duminica, vom dormi mai mult cu o ora, pentru ca Romania trece oficial la ora de iarna. Ceasurile vor fi date inapoi, ora 4 devenind ora 3, astfel incat ziua de duminica 28 octombrie va fi cea mai lunga zi a anului si va av
In noaptea de sambata spre duminica, vom dormi mai mult cu o ora, pentru ca Romania trece oficial la ora de iarna. Ceasurile vor fi date inapoi, ora 4 devenind ora 3, astfel incat ziua de duminica 28 octombrie va fi cea mai lunga zi a anului si va avea 25 de ore. Orarul va fi valabil pana in ultima duminica a lunii martie 2008. Desi inainte de 1997, schimbarea orei se facea la echinoctiul de toamna, adica pe 23 septembrie, in ultimii 10 ani modificarea se face in ultima duminica a lunii octombrie, pentru a fi evitate decalajele care apareau intre Romania si celelalte state ale Uniunii Europene. In transportul feroviar de calatori se va mentine actualul mers al trenurilor interne, iar pentru cele internationale, circulatia va fi corelata prin grafice cu cea a trenurilor din tarile vecine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.