Marinarul ajuns presedinte prin gratia sfintilor si mucenicilor la a caror canonizare merge voiniceste, imun, surprinzator, la fumul de tamaie, are probleme foarte serioase cu "etajele" superioare ale memoriei! Basescu ne-a dat sperante tuturor apost
Marinarul ajuns presedinte prin gratia sfintilor si mucenicilor la a caror canonizare merge voiniceste, imun, surprinzator, la fumul de tamaie, are probleme foarte serioase cu "etajele" superioare ale memoriei! Basescu ne-a dat sperante tuturor apostrofand-o pe jurnalista care ii atragea atentia ca masina "profesoarei" Elena Udrea poposea, la ceas de seara, la conacul prezidential: "Va rog sa-mi aratati fotografia! Doamna, spuneti o minciuna! Confundati o masina cu o femeie! Eu n-as face confuzia asta! Nu va spun masina!". Era clar! Omul nu facea confuzii intre masini si femei! Sper ca era de bine, desi eu nu m-as fi laudat cu asta, caci, presupun, mai sunt vreo cateva milioane de romani care nu o confunda pe Elena Udrea cu o masina! Ma rog, cu un automobil pe patru roti!


Deunazi, insa, inevitabilul s-a produs! Basescu a inceput sa faca si el confuzii! Nu, nu legate de Elena Udrea! Alea sunt certitudini! Confuzii legate de votul uninominal! Bunaoara, in comunicatul oficial din 23 octombrie 2007, omul capabil sa "discerna" intre o masina si femeia Udrea, a informat natiunea romana: "Pe data de 14 februarie 2007, in Parlament, am facut o declaratie in care vorbeam despre necesitatea reformarii clasei politice si anuntam declansarea procesului de consultare cu Parlamentul, in vederea lansarii unui referendum pentru votul uninominal (...)". Frumos! Doar ca pe 14 februarie, conform comunicatului oficial din aceeasi zi, Basescu nu spunea Parlamentului ca a "declansat procesul de consultare"! Ci, informa Parlamentul ca, "din acest moment, procedura de lansare a referendumului a fost indeplinita". Dupa ce precizase: "Va consult, repet, termenul constitutional este «va consult», cu privire la organizarea unui referendum, cu privire la introducerea votului uninominal"! Faceti diferenta? A facut-o si Basescu a doua zi, pe 15 februarie 2007, cand a revenit cu o scrisoare catre Parlament, in care arata: "(...) Va consult cu privire la organizarea (...) unui referendum national consultativ cu privire la introducerea votului uninominal"!


Bun, pana la urma, cand a consultat presedintele Parlamentul? Pe 14 februarie sau pe 15 februarie? A consultat sau a "declansat procesul de consultare", cum zicea pe 23 octombrie? Mda, nasol moment! Nu mai inteleg nimic! Colac peste pupaza, "sufragetul" uninominal Basescu s-a prezentat la chermeza electorala a PSD-ilor, din 25 octombrie, ca sa-l "obrazniceasca" pe Iliescu si a "descifrat" enigma cu care ne chinuim in acest articol: "Mai mult decat atat, as vrea sa va amintiti ca pe 17 februarie, in Parlamentul Romaniei (...), spuneam ca avem nevoie, Romania are nevoie sa-si reformeze clasa politica si concluzionam ca singura solutie este votul uninominal!".


Pai, asta nu fusese pe 14 februarie 2007? Acum, o mutaram pe 17 februarie? Vorba lui Boc, pe 4 iunie 2007, la Antena 3, in emisiunea Gabrielei Firea: "Nu am vorbit de nelegitimitatea Parlamentului"! In conditiile in care, pe 5 mai 2007, la emisiunea lui Stelian Tanase, de pe Realitatea TV, se referise la autodizolvarea Parlamentului "daca poporul va avea un alt punct de vedere decat Parlamentul (...), pentru ca isi pierde legitimitatea"!


Dragii mei, sunt foarte ingrijorat! Va dati seama ce se poate intampla? Sub presiunea votului uninominal, daca o confunda baietii astia pe doamna "profesoara" femeie Udrea cu o masina? Consecintele ar fi incalculabile! Republica Norvegia ar putea redeveni Regat! In plus, nu am mai sti cine poposeste noptile la conacul prezidential! Nasol!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.