Federatia Romana de Atletism a semnat joi un parteneriat cu compania farmaceutica Actavis, care va oferi burse in valoare de 84.000 de euro, suma ce va ajuta sapte atleti in pregatirea dinaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008


Federatia Romana de Atletism a semnat joi un parteneriat cu compania farmaceutica Actavis, care va oferi burse in valoare de 84.000 de euro, suma ce va ajuta sapte atleti in pregatirea dinaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008. Cei sapte sportivi ce vor primi bursele sunt: Nicoleta Grasu, Constantina Tomescu Dita, Lidia Simon, Cristina Casandra, Angela Morosanu, Ionela Tarlea si Marian Oprea. "I-am ales pe cei sapte pentru ca ne gandim ca sunt cei ce pot lupta pentru o medalie. Lotul olimpic are 24 de sportivi, dar cei sapte sunt cei mai buni atlet ai nostri. Pregatirea unui sportiv pentru un concurs este foarte costisitoare, de aceea incercam sa sprijinim cu ajutorul sponsorilor", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele FRA, Sorin Matei.

La conferinta de presa au fost prezenti si sportivii nominalizati pentru bursele Actavis. Ei au fost prezentati de vicepresedintele FRA, Gabriela Szabo. Marian Oprea a explicat ce a insemnat anul 2007 pentru el din punct de vedere competitional: "Din 2000 pana in 2006 am luat medalii in fiecare an. In 2007 am fost mai mult accidentat si nu am reusit sa ma mai prezint la toate competitiile, printre care si la Campionatul Mondial de la Osaka, dar cred ca in viata oricarui sportiv vine un astfel de moment. Faptul ca vom primi acest sprijin financiar inseamna foarte mult".

Maratonista Lidia Simon a afirmat ca pregatirea sa costa foarte mult avand in vedere ca merge in America: "Merg in Statele Unite pentru ca acolo sunt conditiile cele mai bune, si doar asa pot spera la o medalie. Acolo am o pista de maraton de 40 de kilometri pentru a ma antrena, ceea ce in tara nu este. Este foarte greu pentru ca stam departe de familie si de prieteni, dar daca vrem rezultate, mergem acolo".

Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 se vor desfasura in perioada 8-24 august.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.