Cinci persoane muncesc de luni seara pentru a pregati cea mai mare sarailie din lume. Din preparatul traditional turcesc, care va avea o lungime de 100 de metri, vor gusta vineri, de sarbatoarea Panairului, medgidienii, dar si oaspetii


Cinci persoane muncesc de luni seara pentru a pregati cea mai mare sarailie din lume. Din preparatul traditional turcesc, care va avea o lungime de 100 de metri, vor gusta vineri, de sarbatoarea Panairului, medgidienii, dar si oaspetii orasului. Pentru prepararea sarailiei a fost nevoie de 60 kg de faina, 35 kg zahar, 25 kg nuci, 5 kg lamii, 10 l ulei si smintina. Procesul de preparare nu este foarte usor si trebuie sa ai multa indeminare pentru a invirti foile subtiri care dau fragezime delicioasei prajituri. Gustul aromat este dat de siropul preparat din apa cu zahar, la care se adauga lamiie si multe arome, pe care numai bucataresele le stiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.