Temuto-adulat in Rusia, periato-respectat in Europa, spionul judocan cu mers leganat de cowboy a devenit in numai opt ani sex-iconul si idolul tinerilor rusi: piloteaza super-avionul de lupta, calareste submarinul, vaneaza la bustul gol in Tuva si An
Temuto-adulat in Rusia, periato-respectat in Europa, spionul judocan cu mers leganat de cowboy a devenit in numai opt ani sex-iconul si idolul tinerilor rusi: piloteaza super-avionul de lupta, calareste submarinul, vaneaza la bustul gol in Tuva si Antartica (daca e cazul), face rafting pe toata lungimea Irkutului (488 km), scufundari pana la fundul Baikalului, danseaza la foc de tabara cu para-"Nasii" lui, da video-lectii de autoaparare pentru pusti, dupa modelul Jane Fonda si, mai mult decat orice, are privirea aia impenetrabila, de gheata fara vodca.
In opt ani, se spune, a reusit sa redea Rusiei imaginea si puterea fostei URSS, ridicand-o din tarana unde se inmuiasera "picioarele de lut ale colosului" pana in Univers, la statia orbitala internationala pentru care Rusia asigura naveta, in regim de taxi, Pamant - Spatiu. Apoi, din cand in cand, daca se enerveaza, mai auzi ca vreun ministru al Apararii, se "scapa" pe la vreo conferinta ca Rusia tocmai a finalizat cel mai mare avion al lumii, cea mai rapida racheta militara planetaro-spatiala, cel mai invizibil portavion nuclear, cea mai nefasto-nevazuta arma meteo-bio-energetica. In aceasta perioada, structurile de inteligenta ale Rusiei, din care provine si Putin, au capitalizat toate marile resurse ruso-planetare, transformand Gazprom in cea mai puternica companie de control a guvernelor lumii. De negociat pentru energie, daca e nevoie, in UE - care pentru multi rusi este un fel de URSS mai breaz - se face la fel ca pe vremuri, fara intermediari: direct pe urmele lui Molotov si Ribbentrop. Ce mai sunt NATO si Uniunea Europeana, daca intra in buzunarul de la vesta al aliantei dintre CSI si Organizatia Cooperarii de la Shanghai, cu o intindere in toate punctele cardinale si populatie cat jumatate de glob? Cu doua-trei cuvinte ("Rusia nu e Irak") vedem cum pana si SUA au inceput sa dea inapoi de la ideea amplasarii faimosului scut anti-racheta in proximitatea imperiului de la Rasarit.
Planurile Rusiei nu sunt globale, sunt galactice. Canal Marea Caspica - Marea Neagra, insule artificiale, baze permanente pe luna. Iar politica internationala, spionajul, strategia si apararea, aproape geniale. In acest context, ce sa ne mai miram ca excrescentele structurilor de forta ale Moscovei din Basarabia romana - sovietizata si moldovenizata fortat pentru importanta ei strategica -, ne joaca pe degete, aici, la frontiera dintre NATO si CSI dar si din chiar interiorul Guvernului Uniunii Europene?!
Diferenta dintre Rusia si Romania nu sta in monstruozitatea geo-politico-militaro-economica a organismului rus fata de trupul sfartecat al Romaniei. Economic, oricum ne-am pierdut independenta. Militar, suntem intr-o alianta. Geo-politic, aici e problema. Rusia, chiar daca a parut slabita o oarecare perioada, a ramas, este si va fi puternica pentru ca urmeaza un plan. Ca e de la Petru cel Mare, de la Stalin sau de la Putin, este un plan strategic; de asigurare pe termen lung a spatiului vital pentru statul si natiunea rusa.
In lipsa unui proiect national, conturat deasupra si dincolo de o clasa politica tradatoare de cele mai multe ori, un plan care sa nu fie realizat la plesneala de intelectualo-speculantii momentului, Romania va ramane etern ceea ce este astazi: Romania mica.
O Romanie mare are nevoie de oameni de stat mari, care sa fie capabili sa stranga mana presedintelui Putin si in 2012 - cand va candida din nou - si in 2016 - cand va fi reales - fara teama de a-i fi aplicat un do-jime.
In 2025, Rusia si-a propus sa trimita din nou un om pe Luna pentru a trasa aria viitoarei baze selenare. Ar putea fi Putin. Sa ne gandim, insa, ca multi romani au cumparat deja teren pe Luna pentru ca nu mai au cum pe pamantul lor, stramosesc. Deci, la planuri, cei de-un sange si de-o lege!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.