Guvernul refuza sa faca publica decizia de demitere a lui Alin Tise.Prefectul de Cluj, Alin Tise, a fost demis miercuri din functie si numit in Corpul Inaltilor Functionari Publici, insa Guvernul pastreaza o tacere incapatinata asupra acestui subiect. Biroul de presa al institutiei a refuzat joi sa faca public documentul prin care a fost demis Tise. Surse guvernamentale sustin ca aceasta ar fi o decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu, si nu o hotarire de guvern. In locul lui Tise a fost numit, prin hotarire de guvern, Calin Platon, pina joi, subprefect de Cluj, fost membru PNL.

„Neoficial, am aflat de la secretarul de stat Victor Dobre, care m-a sunat miercuri dupa-amiaza ca sa imi multumeasca si sa imi ureze succes. Ulterior, am citit in presa despre numirea mea ca inspector guvernamental. Astept decizia oficiala ca sa imi pot inainta, apoi, demisia", a declarat joi Alin Tise, fost membru PD, fin al primarului Emil Boc.

El sustine ca a renuntat, acum doi ani, la cariera sa politica, pentru a deveni prefect, nu pentru alta functie. „Decizia mea de atunci este viciata prin aceasta schimbare. Statutul meu de acum nu imi permite sa intru in dezbateri pe teme politice, dar consider ca nu s-au respectat regulile privind depolitizarea prefectilor", a mai aratat Tise.