Dupa o luna de la startul pilonului II, societatile de administrare a fondurilor de pensii administrate privat au atras 1,16 milioane de participanti, aproximativ 30% din totalul pietei estimate, potrivit sefului Comisiei de Supraveghere a Sistemului
Dupa o luna de la startul pilonului II, societatile de administrare a fondurilor de pensii administrate privat au atras 1,16 milioane de participanti, aproximativ 30% din totalul pietei estimate, potrivit sefului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.
Cele mai multe adeziuni au fost semnate pentru fondurile administrate de ING Fond de Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii si Aviva Fond de Pensii.
Din totalul celor 18 administratori autorizati de CSSPP, 15 au transmis Comisiei rapoartele privind aderentii la fondul propriu. Administratorii AG2R Fond de Pensii si Marfin Fond de Pensii nu au depus nicio raportare, conform datelor CSSPP, iar Zepter Fond de Pensii, ultimul fond de pensii autorizat, a primit aprobarea pe 23 octombrie. Din totalul aderentilor din prima luna, 40% dintre acestia sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, potrivit Comisiei. "Cifra arata interesul acestui segment de clienti, pentru care, potrivit legislatiei, aderarea este un act optional", a declarat Oancea, in cadrul unei conferinte de presa. Pentru cei cu varsta sub 35 de ani, unde aderarea era obligatorie, procentul celor care au semnat un contract se situeaza la circa 65%. In ceea ce priveste numarul de semnaturi duble, Oancea a precizat ca acesta se situeaza in jurul cifrei de 20.000, adica aproximativ 2% din totalul contractelor de adeziune semnate pana la 15 octombrie. "Temerile administratorilor in aceasta privinta au fost infirmate si, pentru a reduce si mai mult posibilitatea dublei semnaturi, Comisia a modificat legislatia, urmand ca validarea adeziunilor sa aiba loc de trei ori in perioada campaniei, comparativ cu o singura data cum era prevazut initial", a afirmat Oancea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.