Raportul comisiei senatoriale care a anchetat privatizarea Petrom poate sa ramana doar o analiza pe hartie, daca institutiile statului nu iau in considerare concluziile parlamentarilor.

Curtea de Conturi si Serviciul Roman de Informatii (SRI) sunt principalele institutii care vor avea de pus in aplicare recomandarile comisiei parlamentare de ancheta a vanzarii companiei Petrom catre austriecii de la OMV. „Noi am finalizat raportul, dar parlamentarii nu au nici o putere de control si nu pot duce pana la capat o ancheta. Nu putem decat sa recomandam institutiilor statului ce sa faca in acest caz“, ne-a declarat, ieri, senatorul conservator Marius Marinescu, membru in cadrul comisiei parlamentare. Dupa ce au analizat saptesprezece bibliorafturi continand documente despre privatizare, senatorii au ajuns la cateva concluzii care nu sunt in favoarea OMV.

„Petrom a beneficiat de niste facilitati excesive in perioada de postprivatizare, acordate prin intermediul contractului de privatizare. Iar aici ma refer la nivelul mic al redeventelor, inghetat pe o perioada de zece ani.