Reprezentativa feminina de volei a Romaniei va intra de luna viitoare in focurile turneelor de calificare la JO 2008, tricolorele avand de indeplinit o misiune dificila, daca nu chiar imposibila. Si asta, pentru ca echipa pregatita de Florin Grapa si
Reprezentativa feminina de volei a Romaniei va intra de luna viitoare in focurile turneelor de calificare la JO 2008, tricolorele avand de indeplinit o misiune dificila, daca nu chiar imposibila. Si asta, pentru ca echipa pregatita de Florin Grapa si coordonata de directorul tehnic Costinel Stan are de trecut prin furcile caudine a doua turnee de calificare pentru a obtine in final vizele de Beijing, unde se vor lupta cu mai multe echipe de calibru din intreaga lume. Primul pas va trebui facut la turneul gazduit de localitatea bulgara Gabrovo, in perioada 7-10 noiembrie, unde Romania se va lupta cu Bulgaria, Belgia, Belarus si Slovacia, pentru prima pozitie din preliminariile continentale. "Marea noastra adversara in prima faza va fi Bulgaria, care nu degeaba a luat organizarea turneului! Sper sa mergem mai departe, in pofida meciurilor dificile", a spus antrenorul federal Alina Pralea, fosta componenta de baza a reprezentativei. In cazul in care sextetul tricolor de baza, format din Minca (foto), Marcovici, Turlea, Butnaru, Nucu si Tolisteanu, va reusi sa treaca peste acest prim hop, lupta pentru JO 2008 va continua in turneul de la Halle, programat pentru perioada 15-20 ianuarie, cu participarea a opt echipe nationale, de unde doar prima clasata va ajunge la Beijing. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.