Traian Basescu a participat, ieri, la lansarea campaniei PSD pentru europarlamentare, desi initial purtatorul sau de cuvant, Valeriu Turcan, anuntase ca agenda nu-i permite sefului statului sa dea curs invitatiei adresate de social-democrati. Seful
Traian Basescu a participat, ieri, la lansarea campaniei PSD pentru europarlamentare, desi initial purtatorul sau de cuvant, Valeriu Turcan, anuntase ca agenda nu-i permite sefului statului sa dea curs invitatiei adresate de social-democrati. Seful statului a intrat in sala in care se desfasura ceremonia de lansare a campaniei in timpul discursului presedintelui PSD, Mircea Geoana. Seful statului a traversat sala, asezandu-se in prezidiu, pe scaunul ce-i fusese rezervat. Sosirea lui Basescu i-a derutat pe social-democrati pentru ca in discursul sau Geoana tocmai facuse referire la faptul ca Basescu nu a onorat invitatia PSD. Ulterior, Basescu a precizat ca a intarziat pentru ca a fost nevoit sa-si schimbe agenda de lucru.

Stolojan da europarlamentarele pe referendumul lui Basescu
Presedintele Traian Basescu nu scapa nici o ocazie pentru a pune la punct ultimele detalii in vederea referendumului pentru votul uninominal dorit de el. Asa se face ca de ziua lui Stolojan, Basescu a primit de la acesta asigurari ca PLD se va ocupa indeaproape de referendumul prezidential. De cealalta parte, democratii sprijina neconditionat referendumul lui Basescu.

Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a sarbatorit, miercuri seara, implinirea a 64 de ani, la petrecerea organizata la restaurantul „Capsa“, participand, pe langa colegii din partid, si presedintele Traian Basescu, in calitate de invitat special. Surse liberal-democrate au declarat ca liderii partidului au profitat de prezenta lui Basescu pentru a discuta elementele campaniei de promovare a referendumului pentru votul uninominal majoritar in doua tururi de scrutin, la unele actiuni de campanie, PLD dorind sa il invite si pe seful statului, informeaza Mediafax. Sursele citate au mentionat ca seful statului s-a aratat deschis sa participe la campania PLD de promovare a referendumului pentru votul uninominal, existand posibilitatea ca seful statului sa se implice intr-o astfel de actiune in perioada urmatoare la Iasi.
Iliesi (PLD): Basescu dauneaza PLD
Presedintele PLD Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, a declarat, ieri, ca implicarea presedintelui Traian Basescu in sustinerea referendumului pentru votul uninominal va dauna PLD. Potrivit lui Sabin Iliesi, suprapunerea campaniei electorale pentru euroalegeri cu cea pentru referendum dauneaza, in special, partidelor mici. „Din pacate, avem de pierdut chiar noi, PLD, care ne-am infiintat de curand. Nu suntem cunoscuti. Intram in arena direct in lupta aceasta groaznica. Partidele mai mici vor avea de suferit. Chiar si implicarea domnului presedinte Traian Basescu in sustinerea referendumului o sa fie in dezavantajul nostru si in avantajul PD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.