Infractiunile economice s-au triplat in ultimii doi ani, ajungand la prejudicii de 5,7 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers (PwC). "Infractiunile economice raman una dintre cele mai importante probleme pentru mediul de a
Infractiunile economice s-au triplat in ultimii doi ani, ajungand la prejudicii de 5,7 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers (PwC). "Infractiunile economice raman una dintre cele mai importante probleme pentru mediul de afaceri din intreaga lume, indiferent de tara de origine, de sectorul de activitate sau de marimea companiilor. Din cele 5.428 de companii din 40 de state care au luat parte la realizarea studiului, peste 43% au raportat ca au fost victimele uneia sau mai multor infractiuni de natura economica in ultimii doi ani", se arata in Studiul Global asupra Infractionalitatii Economice, editia 2007, realizat de PwC. Pierderile raporatate de companii se ridica la 4,2 miliarde de dolari, dar PwC estimeaza la 5,7 miliarde de dolari daca se aduna si pagubele firmelor care n-au putut cuantifica impactul financiar al pagubelor. Circa 62% din companiile afectate sunt mari, iar primul loc este ocupat de companiile de asigurari si din segmentul de retail, cu 57% din total.
Raportul prezinta si profilul infractorului economic: barbat, cu varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani si studii universitare sau preuniversitare. Jumatate dintre infractori au fost angajati ai companiilor pagubite, iar o treime au ocupat pozitii de conducere.
Sunt considerate infractiuni economice spalarea de bani, coruptia, inselaciunea, furturile, pirateria, spionajul economic, raportarile financiare incorecte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.