FNT. La 2 noiembrie incepe cea de-a saptesprezecea editie a Festivalului National de Teatru. Evenimentul contine un numar im­presionant de reprezentatii si aduce la Bucuresti cei mai importanti regizori romani ai momentului, dar si invitat
FNT. La 2 noiembrie incepe cea de-a saptesprezecea editie a Festivalului National de Teatru. Evenimentul contine un numar im­presionant de reprezentatii si aduce la Bucuresti cei mai importanti regizori romani ai momentului, dar si invitati de exceptie din strainatate. La fel ca anul trecut, se doreste ca aceasta sarbatoare tea­trala sa devina a cetatii, nu doar a specialistilor de teatru. Desi cererea de locuri la spectacole e cu mult mai mare decat capacitatea salilor de teatru, biletele sunt deja disponibile la teatrele-gazda. Pretul lor fluctueaza intre 5-52 RON/bilet. (C.D.)   CENTENAR MIHAIL SEBAS­TIAN. Cu ocazia implinirii a o suta de ani de la nasterea scriitorului, Teatrul National Radiofonic a rea­lizat o bijuterie audio: spectacolul "De doua mii de ani", dupa scrierea omonima a lui Mihail Sebastian. Cu o dramatizare a carei autoare este Doina Papp si regia semnata Attila Vizauer, spectacolul, a carui lansare a avut loc la 22 octombrie, la sediul Uniunii Scriitorilor, a fost conceput in sase episoade. Ultimele trei vor fi difuzate luni, marti si miercuri, ora 23:30, la Radio Romania Actualitati. Din distributie fac parte mari actori, precum Ion Lucian si Marius Stanescu (foto). Tot in cadrul centenarului Sebastian, miercuri, 31 octombrie, la Muzeul Literaturii Romane vor avea loc vernisajul unei expozitii si prezentarea filmului documentar "Sebastian", reali­zat de Lucia Hossu Longin. (C.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.