Unde se afla locurile istorice ale multisecularei vieti evreiesti in Capitala? Cautate de turisti, dar si de oamenii doritori sa cunoasca istoria metropolei si a stravechii comunitati evreiesti, aceste locuri au fost fotografiate si inscrise in trase
Unde se afla locurile istorice ale multisecularei vieti evreiesti in Capitala? Cautate de turisti, dar si de oamenii doritori sa cunoasca istoria metropolei si a stravechii comunitati evreiesti, aceste locuri au fost fotografiate si inscrise in trasee cultural-istorice de catre prof. ing. Ossi Lazar, presedintele Comunitatii Evreiesti din Bucuresti, intr-un frumos Ghid. Bucurestiul devenit Capitala Valahiei in 1698 si capitala Romaniei in 1862; a adapostit una dintre cele mai vechi asezari evreiesti de pe pamanturile romanesti. Inca de pe vremea lui Mircea Ciobanu (1550), existau dughene evreiesti pe malul Dambovitei.
Ghidul prezinta, pe scurt, istoria si locatiile sinagogilor - cu precadere a splendidului Templu Coral de pe str. Sf. Vineri - a muzeelor si cimitirelor evreiesti, a noului Centru Cultural Comunitar Joint, a restaurantului Caser, a institutiilor Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.