Presedintele PSD, Mircea Geoana, a semnat si a adresat o invitatie oficiala presedintelui Traian Basescu, in sensul ca seful statului sa fie prezent la lansarea campaniei social-democratilor pentru PE si pentru votul uninominal, a anuntat, ieri, pres
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a semnat si a adresat o invitatie oficiala presedintelui Traian Basescu, in sensul ca seful statului sa fie prezent la lansarea campaniei social-democratilor pentru PE si pentru votul uninominal, a anuntat, ieri, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.
El a precizat ca, intr-o discutie cu liderul social-democrat, Mircea Geoana, au decis ca la ceremonia de lansare a campaniei PSD pentru alegerile pentru P.E. si pentru votul uninominal sa il invite si pe seful statului.
Vanghelie a precizat ca PSD a trimis o invitatie oficiala, semnata de presedintele Mircea Geoana si inregistrata la Registratura Palatului Cotroceni.
Liderul social-democrat sustine ca invitatia adresata sefului statului a fost inregistrata in jurul orei 14.00. Ceremonia de lansare a campaniei PSD pentru alegerile pentru PE si pentru votul uninominal era programata la Romexpo, la ora 18.00. Potrivit lui Vanghelie, motivul invitarii lui Traian Basescu la lansarea campaniei PSD consta in faptul ca seful statului ar sustine proiectul de vot uninominal propus de social-democrati, pentru care au strans deja un milion de semnaturi.
De asemenea, Vanghelie a spus ca un alt motiv pentru care s-a decis invitarea sefului statului la ceremonia de lansare a campaniei PSD consta in a-i acorda posibilitatea acestuia de a demonstra ca este echidistant si ca este presedintele tuturor romanilor. Vanghelie a invocat in acest sens faptul ca Traian Basescu a participat la o manifestare similara a PD, desfasurata saptamana trecuta.
Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a anuntat ca seful statului nu poate da curs invitatiei PSD, intrucat programul acestuia a fost stabilit cu mult timp inainte, iar invitatia a sosit prea tarziu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.