Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, a fost trimis ieri in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu con
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, a fost trimis ieri in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave. Potrivit DNA, in aceeasi cauza au mai fost trimise in judecata alte trei persoane, urmand ca dosarul sa fie solutionat de Tribunalul Arad. Falca este acuzat ca in cursul lunii martie 2005, a primit de la inculpatii Francisc Demeter si Radu Vasile un imobil care valora mai mult cu 111.550 euro decat apartamentul dat la schimb. Aceasta tranzactie s-ar fi efectuat pentru ca, in schimb, primarul Falca sa-i favorizeze pe cei doi in obtinerea, la un pret subevaluat, a unui teren apartinand Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului. Edilul aradean a sustinut ca isi va dovedi nevinovatia in acest caz in instanta, el negand ca ar fi luat mita in cazul vanzarii terenului catre firma unui prieten. "Tot timpul am spus ca politicienii trebuie verificati. Vom arata in instanta nevinovatia institutiei Primariei Arad. Nu cred ca acuzatiile sunt intemeiate. Nu puteam lua mita cu un an inainte de acea vanzare de teren", a spus Falca. Primarul aradean a adaugat ca Primaria trebuia sa vanda acel teren catre proprietarii cladirilor existente. "Ei aveau o fabrica privata cu drept de folosinta a terenului si au venit sa-l cumpere, nu puteam sa refuzam. O parte din acelasi teren a fost vandut de fosta administratie locala cu 60 la suta mai ieftin decat am facut-o noi", a mai spus Falca. El a tinut sa precizeze ca nu crede ca ancheta, in cazul sau, are vreun substrat politic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.