Cei mai multi dintre absolventii universitatilor renumite din Romania sunt someri sau nu ajung niciodata sa profeseze in domeniul studiat. Aceasta fie pentru ca meseriile lor nu au cautare, fie din cauza decalajului dintre mediul universitar si piat
Cei mai multi dintre absolventii universitatilor renumite din Romania sunt someri sau nu ajung niciodata sa profeseze in domeniul studiat. Aceasta fie pentru ca meseriile lor nu au cautare, fie din cauza decalajului dintre mediul universitar si piata muncii.

Academia de Studii Economice, Politehnica si Universitatea Bucuresti, desi scoli bune, produc specialisti fara absolut nici o legatura cu piata muncii de la noi. Acest lucru se intampla deoarece oferta educationala nu este adaptata la cerintele pietei. In Romania lipsesc specialistii in marketing, management, energetica, medicina, dar si in arta cinematografica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.